Més de 1.500 persones de 81 nacionalitats es van reunir ahir a la nit als jardins del Palauet Albéniz per assistir a l’Hola Barcelona! Còctel, l’esdeveniment que cada any organitza Barcelona Global per donar la benvinguda al talent internacional que ha triat la ciutat per viure i treballar. Si quedava algun barcelonian by choice que encara no es confessés com un enamorat de la ciutat, amb la festa d’ahir segur que se li van aclarir totes les reticències i, des d’avui, actuarà com un autèntic Barcelona Lover vagi on vagi.
I és que aquesta trobada-homenatge a la comunitat d’expats de Barcelona és de les que causen impressió, no només pel marc incomparable en què es desenvolupa, sinó per l’ambient que es genera, submergint els assistents en una mega experiència de networking i intercanvi de targetes i números de telèfon a peu de foodtruck. La vetllada d’ahir era, a més, especial, perquè se celebrava el desè aniversari d’aquest acte, que Barcelona Global va crear el 2013 per agrair als professionals internacionals que s’han establert a la ciutat el suport i el compromís amb l’urbs. L’esdeveniment també és un aparador perfecte per promocionar, donar a conèixer i sumar nous socis a la influent associació, que té per objectiu situar Barcelona com una de les millors ciutats del món per al talent, la inversió i l’atracció d’empreses. El 16% dels socis ja són professionals internacionals, una xifra que no deixa de créixer.
Mike Blackman, director del saló Integrated Systems Europe (ISE), va ser el convidat estrella de la trobada, que va presidir la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ja que l’alcalde era a Vilanova i la Geltrú assistint a la inauguració de la regata preliminar de la Copa Amèrica. “Barcelona és conscient del valor estratègic que aporta a la ciutat el talent internacional, i per això hi ha un pla integral d’atracció, acolliment, fidelització i dinamització de la comunitat estrangera resident, així com diversos recursos municipals destinats a l’atenció als diferents perfils que arriben per desenvolupar el seu projecte vital i professional aquí”, va manifestar Gay.
Blackman, creador de la fira audiovisual més important del món, va explicar per què ha decidit establir-se a la ciutat i traslladar a la capital catalana aquest saló des d’Amsterdam. Va subratllar com a gran actiu de la ciutat l’èxit de la col·laboració publicoprivada i va posar en valor Barcelona Global per haver-li allargat la mà des del primer dia amb un “How can I help you?“. Blackman va destacar el fort potencial de la ciutat en tots els àmbits, per la qual cosa va traslladar als barcelonins presents a l’acte una petició: “si us plau, mantingueu l’ambició”, un guant que va recollir veloçment la presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera, que va situar precisament l’ambició al centre del seu discurs.
“Let’s dream big“, va sentenciar Barrera, en una inspiradora intervenció carregada d’orgull de ciutat, en què va advertir que “el conformisme és el pitjor enemic del creixement”. “Barcelona no té límits!; hem de ser ambiciosos, pensar en gran i treballar de valent per fer realitat la Barcelona sense límits que volem”, va manifestar la presidenta de Barcelona Global, que va arengar els presents amb un “res no és impossible”, seguit d’amplis aplaudiments.
Segons Barrera, que va confessar sentir-se “in love“ amb Barcelona, la ciutat es caracteritza per factors com la passió, la creativitat, l’esperit emprenedor, la diversitat, la capacitat d’innovació o la mentalitat oberta. Tot i això, considera que la seva “gran riquesa és que compta amb un talent extraordinari” que exerceix com a motor del desenvolupament econòmic i social. En aquest sentit, va assegurar que Barcelona Global treballa intensament per fer de Barcelona una ciutat atractiva per atraure “més i més talent”, però “no qualsevol talent, sinó aquell que és generós i genera un impacte positiu a la nostra societat”.
“Necessitem aquest talent d’impacte que ens ajudi a construir una Barcelona millor”, va afirmar, demanant a les administracions un esforç més gran per facilitar l’arribada d’aquest talent. “Si volem que el talent internacional esculli Barcelona per al seu projecte de vida, hem de tenir una fiscalitat competitiva en relació amb altres ciutats d’Europa, escoles internacionals assequibles, millorar l’accés a l’habitatge, ser més sostenibles, millorar les connexions intercontinentals de l’aeroport i l’eficiència del transport públic, a més de continuar reduint la complexitat dels tràmits administratius”, va concloure Barrera, tot donant pas a una animada festa.