Tot a punt per obrir la planta 30 de l’emblemàtica Torres Glòries al públic. La immobiliària cotitzada Merlin Properties, propietària de l’edifici, ha finalitzat les obres per posar en marxa un mirador que oferirà unes vistes privilegiades de la ciutat a partir del pròxim dia 20 de maig. Les entrades per poder gaudir de l’experiència lúdica es posaran a la venda per Internet aquest dimecres 27 d’abril, per un preu a partir de 15 euros, en funció de la modalitat. Totes les visites inclouran un servei d’audioguia en 6 idiomes (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany) i connexió wifi gratuïta.
Segons Mediapro Exhibitions, l’empresa que ha desenvolupat el mirador i la proposta expositiva que l’acompanya, l’objectiu és convertir el nou equipament “en un espai cultural i de lleure de referència de la ciutat de Barcelona”. Situat al cor del 22@, el Mirador Torre Glòries permetrà contemplar la ciutat des de 125 metres d’altura i amb unes vistes 360°. Els visitants pujaran a la planta 30 del gratacel mitjançant un ascensor ràpid que també en serà un dels atractius.
Mediapro destaca que la nova atracció “reinterpreta el concepte de mirador tradicional”, ja que el converteix “en un projecte innovador i multidisciplinari que uneix art, ciència i tecnologia” i “ofereix al visitant una nova mirada ampliada del concepte de ciutat”. D’aquesta manera, el mirador situat a la cúpula de la torre no és l’únic element que integra l’atracció, sinó que l’experiència incorpora diferents espais “que ajudaran a descobrir i entendre Barcelona i el seu ecosistema”. Així, abans de pujar al cim de l’edifici, els visitants podran conèixer un espai expositiu anomenat Hipermirador Barcelona, on, mitjançant la unió d’art, tecnologia, big data i divulgació científica, es mostra la ciutat com un organisme viu que està en constant canvi i transformació.
Un cop a dalt, a banda de gaudir de les espectaculars vistes de la ciutat, un dels atractius del mirador és una obra d’art que està suspesa a la cúpula de l’artista contemporani Tomás Saraceno. Segons els promotors, es tracta de l’única instal·lació artística permanent, multisensorial i transitable d’aquest artista al sud d’Europa i vol convidar a reflexionar sobre les ciutats i la interconnexió que hi ha entre tots els elements que conformen l’ecosistema urbà. Amb seu a Berlín, els treballs de StudioSaraceno s’han exhibit a la biennal de Venècia i en museus d’Europa, Àsia i Amèrica, com el Metropolitan de Nova York, San Francisco Museum of Modern Art o el Garage Museum of Contemporary Art (Moscou), entre d’altres.
Amb forma d’obús i inaugurat el 2005, l’emblemàtic gratacel dissenyat pels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez s’ha convertit en una de les icones de l’skyline de Barcelona. La immobiliària cotitzada Merlin Properties, liderada per Ismael Clemente, va comprar l’antiga Torre Agbar per 142 milions d’euros al començament de 2017 després que fracassés un projecte per transformar la fins llavors seu corporativa del grup de distribució d’aigua en un hotel de luxe. Després de remodelar les diferents plantes de l’edifici, Merlin va treure la torre al mercat de lloguer d’oficines i ja des d’un principi va esbossar la idea de transformar la cúpula en un mirador obert al públic que oferís unes vistes úniques de la ciutat.
Prèviament al mirador de la Torre Glòries, Mediapro Exhibitions havia desenvolupat projectes com la Sala de l’Univers del CosmoCaixa, el Camp Nou Experience o el Territorio Atleti, el museu del Club Atlético de Madrid, entre d’altres.