El Palauet Albéniz va reunir ahir a la nit a més de 1.200 persones de 87 nacionalitats a l'Hola Barcelona! Cocktail, un esdeveniment de networking amb els professionals estrangers que han triat la ciutat per viure i treballar
Acreditació penjada al coll en blau per als barcelonins de naixement i en vermell per als barcelonins d’elecció. Aquest codi de color diferenciava ahir a la nit els assistents a la novena edició de l’Hola Barcelona! Cocktail organitzat per l’associació privada Barcelona Global i que s’ha consolidat com una de les cites anuals de referència per a la cada vegada més important comunitat de professionals estrangers que trien la capital catalana per viure, desenvolupar-se i projectar la seva carrera internacional.
Després de dos anys d’absència per l’obligat parèntesi imposat per la pandèmia, l’esdeveniment va recuperar el format original, conquistant els jardins del Palauet Albéniz de Montjuïc, que va lluir les seves millors gales per acollir a més de 1.200 persones de fins a 87 nacionalitats. Una sessió de networking multitudinària en un marc incomparable, vistes a la ciutat i acompanyada de la posta de sol. Què més es pot demanar?
“Barcelona és una ciutat sense límits”, va sentenciar la nova presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera, en concloure la seva intervenció a l’esdeveniment, dut a terme íntegrament en anglès. L’organització va preparar una sorpresa per als assistents: un petit concert del trio musical Stay Homas, sorgit a Barcelona precisament durant la pandèmia. L’acte també va comptar amb la participació del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i del conseller delegat de l’associació, Mateu Hernández, que va agrair el compromís dels més de mil socis de Barcelona Global, a qui es va referir com a Barcelona changers, persones clau per impulsar el canvi i fer que passin coses a la ciutat.
I, quin tipus de coses? Aquest any l’associació ho tenia molt fàcil per treure pit, ja que ha estat l’artífex del fet que Barcelona aculli el 2024 la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela. Aquest esdeveniment esportiu, un dels tres que suma més audiència a escala mundial, tornarà a projectar Barcelona al món i ahir es va convertir en un element central de la trobada empresarial, al qual van assistir representants de l’Alinghi Red Bull Racing Team, el primer equip que s’ha instal·lat a la ciutat per preparar la competició.
Una altra de les protagonistes de la nit va ser la irlandesa Leslie Ryan, event director de l’America‘s Cup, que fa tres setmanes que s’ha traslladat amb el seu gos a viure a Barcelona sumant-se així a la seva extensa comunitat internacional. Ryan, que ja havia conegut la ciutat fa 30 anys —la seva parella va participar en els Jocs del 1992—, és l’encarregada que la regata més important del món es desenvolupi “de forma espectacular”, i la seva missió és aconseguir que tot “passi en el moment i en el lloc previst i amb el pressupost assignat”, segons va explicar ella mateixa a una entregada audiència. Ryan va assenyalar que milers de persones estaran involucrades en preparar la competició i va felicitar amb èmfasi Barcelona per haver estat elegida entre les 62 ciutats del món que eren candidates. Les seves ganes de convertir-se en una barcelonina més i comprometre’s amb els seus ciutadans van quedar demostrades només començar la seva intervenció, ja que les primeres frases que va pronunciar van ser en català, un gest que va ser aplaudit per l’auditori.
El moment més emotiu de la nit, però, va ser la intervenció de Svetlana Velikanova, ucraïnesa resident a Barcelona que es va emocionar en explicar que la seva ciutat natal, Mariupol, ha estat esborrada del mapa en aquesta guerra iniciada per Rússia. Velikanova és la cofundadora i consellera delegada de Harbour Space, una universitat privada no acreditada especialitzada en tecnologia, programació, disseny i emprenedoria que té la seu a Barcelona. Després de relatar la seva trajectòria vital –centrada en la importància de l’educació per canviar el món–, va oferir el seu testimoni sobre els motius que la van portar a establir-se a la ciutat per posar en marxa el seu somni: un centre educatiu d’alt nivell per formar professionals STEM on no s’exclogui el talent que no té recursos per estudiar, sinó tot al contrari.
“L’aposta que fem per l’economia del talent afavoreix que cada cop més i més empreses decideixin invertir a la ciutat i creïn així noves oportunitats professionals i més llocs de treball”, va destacar Collboni. Per la seva banda, Barrera va indicar que l’associació treballa per fer de Barcelona una ciutat atractiva per als professionals globals, però “no de qualsevol talent, sinó d’aquell que genera un impacte positiu a la societat, que ens ajuda a crear un món més sostenible i inclusiu. Necessitem persones com vosaltres que ens ajuden a construir una Barcelona millor”, va asseverar. La nova presidenta de Barcelona Global va dir que és el moment “de tornar a apassionar-se” i es va comprometre a continuar impulsant accions que permetin facilitar l’arribada del talent internacional, com ara la millora dels tràmits per a l’obtenció dels permisos de residència, oferir una fiscalitat competitiva i disposar de col·legis internacionals assequibles.
A més d’emfatitzar l’atracció de la Copa Amèrica i esforçar-se a animar els nouvinguts a convertir-se en socis de l’entitat, Mateu Hernández va destacar altres accions dutes a terme per Barcelona Global el darrer any, com l’acció de lobby realitzada per a la redacció de la nova Llei de Startups i l’obertura del Barcelona International Welcome Desk per part de l’Ajuntament de Barcelona.
L’esdeveniment va ser presentat per la periodista Bibiana Ballbè i per Rose Chong –ambdues sòcies de la institució– i va comptar amb la col·laboració d’Asabys, Banc Sabadell, Cushman & Wakefield, La Roca Village i Focus. Després dels parlaments, van prendre el protagonisme els food-trucks repartits pel jardí amb tota mena de menjar informal i envoltats d’una infinitat d’animades converses multilingües.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…