Gaudeix de Barcelona

El palauet de ‘L’Ombra del Vent’ reneix com un hotel de luxe

Culmina la remodelació de la Torre Macaya de l'Avinguda Tibidabo, transformada en l'Hotel Boutique Mirlo, de 16 habitacions

Durant anys, la Torre Macaya, situada a l’Avinguda Tibidabo de Barcelona, ha estat un lloc de peregrinació de milers de lectors de L’Ombra del Vent, el cèlebre llibre de Carlos Ruiz Zafón, considerat com la segona novel·la més venuda de la Literatura Espanyola, només per darrere de Don Quixot de la Manch​a. En aquest singular immoble modernista, construït el 1918, es resol l’enigma de la novel·la, per això és un dels llocs de culte de les rutes literàries basades en l’obra de Ruiz Zafón, que ha estat traduïda a 36 idiomes. Ara, després de sotmetre’s a una profunda remodelació, la torre acaba de renéixer com un hotel de luxe de 16 habitacions, ampliant l’oferta turística al segment més premium en un moment que no es caracteritza, precisament, per les noves obertures a la ciutat.

La piscina i el solàrium del nou Hotel Mirlo.

El nou Hotel Boutique Mirlo, al número 32 de l’Avinguda Tibidabo, es presenta com “un refugi d’intimitat i relax a pocs minuts del centre de la ciutat” i aplica l’anomenat concepte slow luxury, amb cinc tipus d’habitacions equipades totes elles amb llits king size i spa privat, i algunes amb jardí o terrassa pròpies. El preu per nit supera els 200 euros.

L’edifici modernista, que ha complert els cent anys en ple procés de rehabilitació, va ser construït com una torre d’estiueig per Roman Macaya, un dels promotors del Tibidabo, que també va encarregar a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch el Palau Macaya, ubicat al Passeig Sant Joan. Tot i que la torre continua sent propietat de la família, fa anys que ja no s’utilitza com a residència. De fet, als anys 90 va acollir la seu de l’agència de publicitat Ogilvy a Barcelona, ​​on havia treballat, precisament, Carlos Ruiz Zafón com a publicitari.

Al començament del 2018 va transcendir que la Torre Macaya havia estat llogada per l’empresa italiana So Unique per convertir-la en un hotel boutique. Al seu moment, el conseller delegat d’aquesta firma, Saverio Cancellara, va anunciar la intenció d’invertir 2,5 milions d’euros en l’obertura de l’establiment, que preveia inaugurar-se el 2019, tot i que finalment no ha estat fins ara que ha pogut obrir les portes. L’Hotel Mirlo va poder escapar per diferents raons de la moratòria hotelera decretada a Barcelona, ​​ja que comptava amb els permisos necessaris des d’abans que entrés en vigor. A més, l’hotel és lluny del centre i tampoc té altres establiments a prop, per la qual cosa el projecte s’ha pogut executar.

El palauet de l’Avinguda Tibidabo forma part del patrimoni de Barcelona i compta amb un jardí romàntic on s’ha construït una nova piscina. Al seu interior destaca una escala, l’element central de la casa i amb forta càrrega literària, ja que es tracta de “l’escalinata de marbre i coberta de runes i fullaraca” que es descriu a L’Ombra del Vent, tot i que, en realitat, l’escala de l’hotel és de fusta, el material característic del modernisme.

Una de les 16 habitacions de l’hotel, amb grans finestrals.

Les 16 habitacions de l’Hotel Boutique Mirlo disposen de finestrals amplis amb vistes sobre el jardí i la ciutat i amb una dutxa efecte cascada amb hammam. Algunes també tenen hidromassatge amb cromoteràpia i sauna amb bany de vapor sec. Cada habitació té entre 25 i 50 metres quadrats i la suite també gaudeix d’un balcó privat. L’establiment vol enfocar-se a clients que “estimin la naturalitat i la cura pels detalls” i que busquin descansar o evadir-se dins de la ciutat, amb un servei personalitzat i acompanyat d’una bona oferta gastronòmica. En aquest sentit, el restaurant El Nido del Mirlo ofereix una carta d’esmorzars i restauració oberta a la ciutat i dissenyada pel xef Ismael Alonso. La sala es caracteritza per uns grans finestrals amb voltes amb vistes al jardí, encara que quan faci bon temps també es podrà menjar a l’aire lliure, sota una pèrgola que simula els nius de merla.

La torre modernista està envoltada d’un jardí romàntic projectat fa un segle.
Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El taller per als trens d’FGC que aniran a l’aeroport comença a aixecar-se a Alstom

L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

El BSC es connecta amb la innovació empresarial

En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…

9 d'abril de 2025