Les recents obertures comercials demostren que l'eix més cotitzat de la ciutat continua brillant
El mes de gener passat vam conèixer que la maison Cartier ha inaugurat una boutique temporal a la Casa Batlló que romandrà oberta fins a juny, el temps que durarà la renovació de la seva botiga barcelonina situada en la mateixa via, Passeig de Gràcia.
A aquesta pop-up, se sumen altres obertures recents de comerços d’alt nivell. Per exemple, Balenciaga, Moncler, Golden Goose i Tiffany & Co van apujar la persiana de nous comerços després del confinament. El 2020 Nike va obrir la seva botiga més gran d’Espanya. A finals de 2019, Inditex va reforçar la seva posició a la ciutat amb l’obertura d’una macrotenda Zara que ha passat a tenir 4.000 metres quadrats (1.500 més). Tot a la mateixa ubicació.
Molts de nosaltres coneixem que l’elegant Passeig és un dels més cars d’Espanya, ja que aquí es troben moltes de les joies del modernisme català, com la mateixa Casa Batlló, o La Pedrera, sota un bell dosser d’arbres que convida a passejar i anar de shopping. A causa de l’arribada de la pandèmia del coronavirus i la caiguda de turistes, alguns comerços ho han passat malament, però les recents inauguracions, demostren que la milla d’or continua brillant a prova de crisi.
La nova tenda Cartier compta amb 300 metres quadrats dividits en dos espais. En el primer, s’exposen les col·leccions de joieria. En l’altre, es duran a terme trobades culturals a través de les quals s’establirà un diàleg entre les diferents fonts d’inspiració que uneixen a la marca amb l’edifici històric de Gaudí.
La boutique es troba a la primera planta de la Casa, a la qual s’arriba en ascensor. Una experiència que és pròpia en ciutats com Tòquio, on les botigues no sempre són als baixos, a la vista dels vianants. Això reforça l’experiència del luxe, ja que el client no és vist quan entra o surt de fer les seves compres.
La història del Passeig de Gràcia sempre ha estat molt vinculada al comerç. En el passat, aquesta via va comunicar Barcelona amb el barri de Gràcia i després va passar a ser un espai d’oci i residencial, quan l’urbanista Ildefons Cerdà va plantejar l’Eixample a la fi del segle XIX.
Quan els burgesos van establir aquí els seus habitatges, els comerciants van entendre que no podien perdre els seus grans clients i es van traslladar a aquest emplaçament, on van obrir emblemàtics comerços.
Sempre dic que els carrers es modifiquen segons la vida dels seus locals comercials. El Passeig de Gràcia sempre ha estat una via amb glamour que va deixar de relluir durant uns anys per l’obertura dels bancs, productores de cinema com Warner Bros i concessionaris de cotxes el 1950. Aquests punts de venda no conviden als turistes ni als residents a passar les seves hores lliures.
Amb els anys ha anat recuperant la seva identitat i s’ha convertit en una de les artèries de luxe més importants d’Espanya i de tota Europa. Part del seu èxit és l’àmplia selecció de marques que s’ofereix en una mateixa via, la cura dels aparadors i la professionalitat dels treballadors de les boutiques que ofereixen un servei de luxe.
Més de 160 botigues omplen de vida aquest Passeig perquè visitar-lo sigui tota una experiència. Marques històriques espanyoles com Gonzalo Comella i Furest van apostar durant molts anys per aquest emplaçament. Algunes com Santa Eulalia porten obertes més de mig segle. La seva aposta demostra la història retailer local i que no és una via només per a turistes.
Una àmplia varietat de restaurants i bars completen l’oferta de la zona. El Passatge de la Concepció, carrer que es troba entre el Passeig de Gràcia i Rambla Catalunya, concentra restaurants d’alt nivell, com Pur, Petit Comitè, Boca Grande, Tragaluz o Harry’s.
Per continuar amb la bona evolució d’aquesta artèria tan coneguda de Barcelona, seria ideal reforçar la dinamització comercial i acostar les botigues als esdeveniments de la ciutat. L’obertura d’un comerç com Eataly aportaria molt dinamisme, ja que és un enorme temple gurmet de la gastronomia italiana que està triomfant en moltes ubicacions del món.
D’altra banda, seria molt positiu recuperar l’essència d’algun comerç com el que va ser Vinçon, un referent internacional de disseny que va tancar les portes el juny de 2015. Treballar la il·luminació del Passeig de Gràcia reforçaria la sensació de seguretat després de la caiguda del sol.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…