Les empreses Kave Home, Arquetypo i Motion4, en col·laboració amb els centres tecnològics Eurecat, Leitat i la Fundació i2CAT, han incorporat l’Internet de les Coses (IoT) a productes del sector del moble i l’hàbitat
Un sofà d’exterior que recull indicadors com la temperatura o el grau d’insolació, un moble expositor per a botigues que alerta si els productes porten una estona excessiva fora del seu lloc i una porta automàtica altament precisa i eficient per detectar la intencionalitat de pas de les persones són els tres primers prototips desenvolupats amb el projecte Smartspace.
El programa s’ha impulsat amb la voluntat de digitalitzar un sector poc avesat a fer-ho fins ara, com el de l’hàbitat i l’interiorisme, i ha comptat amb una inversió d’1,7 milions d’euros per part d’un consorci format per empreses i centres de recerca.
En la realització dels diferents prototips s’hi ha implicat tres empreses. Es tracta de Kave Home, firma gironina de disseny, fabricació i distribució de mobiliari amb presència en més de 80 països, responsable del sofà intel·ligent.
Per la seva part, Arquetypo, empresa de Vilassar de Mar especialitzada en projectes d’interiorisme en fusta per al retail i l’hoteleria, ha creat l’expositor que monitoritza els objectes.
I, finalment, Motion4, fabricant de portes automàtiques ubicat a Santiga, ha desenvolupat un nou sensor per a la detecció de persones amb una combinació de tecnologia visual i làser, i que gràcies a un complex logaritme d’Intel·ligència Artificial (IA), aprèn a detectar la intencionalitat de pas dels usuaris, per únicament activa i obrir la porta quan el sensor detecta que l’usuari realment vol creuar.
Els diferents productes desenvolupats s’han instal·lat de forma pilot en espais com l’Hotel Le Méridien Ra d’El Vendrell o els showrooms d’Arquetypo a Vilassar de Dalt o el de WEcontract BCN, que gestiona el clúster de l’hàbitat CENFIM, que ha estat l’associació que ha liderat el projecte.
El consorci creat per a les tres empreses també ha comptat amb el know how dels centres tecnològics Eurecat, Leitat i la Fundació i2CAT. Des d’Eurecat i la Fundació i2CAT s’ha desenvolupat una plataforma IoT i un gateaway que permeten, respectivament, connectar qualsevol producte hàbitat amb sensòrica. Aquesta plataforma, juntament amb el gateaway, uneix els diferents protocols de comunicació de cada producte, facilita que es connectin entre si i centralitza totes les dades que aporten per tal d’oferir valor tant per al gestor de l’espai com per a l’usuari del producte.
Al seu torn, el tercer centre tecnològic, Leitat, ha desenvolupat un conjunt de nodes sensors de qualitat ambiental de baix consum enfocats a aportar valor a la resta de solucions i millorar el coneixement i control sobre els paràmetres de confort ambiental dels espais hàbitat.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…