Ubicat a l'Hotel Ohla Barcelona, a la Via Laietana, l'establiment compta amb una estrella Michelin des de pràcticament la seva obertura
El xef Romain Fornell ha celebrat aquest dilluns el 20è aniversari del restaurant Caelis amb un dinar gastronòmic amb alguns dels cuiners més rellevants del panorama nacional. Noms com Nandu Jubany, Joan Roca, Carles Gaig, Xavier Pellicer, Paolo Casagrande, Albert Adrià, Rafa Peña, Hideki Matsuhisa, Oriol Ivern, Fran López, Víctor Torres, David Andrés, Javier Torres, Sergio Torres i Óscar Manresa han volgut acompanyar el xef nascut a Tolosa a la celebració que ha tingut lloc a l’hotel Ohla Barcelona.
“Avui és un dia molt especial. Quan vam iniciar aquesta aventura, poc podíem esperar que aquest projecte gastronòmic arribés tan lluny. Pensàvem en el servei següent, plat a plat, dia a dia, i avui celebrem dues dècades d’una història apassionant”, ha explicat Fornell, que ha agraït el suport incondicional dels seus col·legues de gremi.
Romain Fornell va obrir les portes del Caelis el 2004 a l’Hotel Ritz de Barcelona (actualment, Hotel El Palace) amb una proposta personal que harmonitzava arrels, avantguarda i creativitat, combinant la tradició culinària francesa i catalana amb tècniques innovadores. El xef volia demostrar que la cuina d’hotel no estava renyida amb l’alta gastronomia. Tot just un any després d’obrir les portes, Caelis va obtenir una estrella Michelin, un reconeixement que manté fins a l’actualitat. El restaurant Caelis es va traslladar el 2017 a l’Hotel Ohla Barcelona, a la Via Laietana, un canvi d’ubicació que també va suposar una renovació de la seva proposta, obrint una nova etapa més contemporània.
Romain Fornell va néixer a Tolosa (França) el 1976. El 1994 va ingressar a la prestigiosa Escola d’Hostaleria de Tolosa on va ser elegit el Millor Cuiner Jove de Midi Pyrénées. Després de treballar en reconeguts restaurants francesos, el 1996 es va traslladar a Barcelona com a segon del restaurant La Maison du Languedoc Rousillon. El 1997 va tornar al país gal per treballar amb Michel Sarran i, posteriorment, amb Alain Ducasse. El 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a la Lozère, on va donar a conèixer el seu potencial creatiu i pel qual el 2001 va obtenir la seva primera estrella Michelin convertint-se, amb només 24 anys, en el cuiner més jove a aconseguir-la.
El 2002 va tornar a Barcelona, on resideix des de llavors, per posar-se al capdavant del restaurant Diana de l’Hotel Ritz, que el 2004 es va convertir en el Caelis, amb una filosofia pròpia i independent de l’hotel. A través del grup Goût Rouge, el xef posseeix altres restaurants a la capital catalana, com Tejada Mar, Azul Rooftop Barceloneta i Cafè Turó. A més, és director de tots els espais gastronòmics de l’Hotel Ohla Barcelona i de l’Hostal de la Gavina de S’Agaró.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…