El grup La Confiteria, amb els seus còctels i platets servits en ambients clàssics que entrellacen història amb sofisticació, serà l’encarregat de retornar a la vida el restaurant de la Font del Gat de Montjuïc. Després de prop de quatre anys d’abandó i inactivitat arran del seu tancament per la pandèmia, el restaurant tornarà a exercir de mirador privilegiat de la ciutat, de la mà de la proposta gastronòmica del grup.
La Confiteria, que gestiona 15 locals a Barcelona, ha aconseguit l’explotació del restaurant a través d’un procés de licitació obert per l’Ajuntament, en el qual ha concorregut únicament la seva proposta. La data de reobertura és, però, encara una incògnita. Després de tancar aquesta licitació, quedaran encara tràmits pendents, a més de l’adequació interior del local perquè aculli a aquesta nova proposta gastronòmica, que substitueix a una anterior basada en una cuina catalana tradicional alhora que moderna.
Els locals que gestiona La Confiteria tenen com a denominador comú la cocteleria i la singularitat dels espais i propostes, moltes de les quals han recuperat establiments icònics de la ciutat. De fet, el grup va néixer el 2014, quan Enric Rebordosa i Lito Baldovinos van apostar per reconvertir el local modernista La Confiteria en una cocteleria clàssica. Des d’aquest moment, el grup ha anat sumant establiments, entre els quals figuren l’icònic Paradiso, que el 2022 es va alçar com la millor cocteleria del món del rànquing The World’s 50 Best Bars, i Monk, ocult dins d’un supermercat.
La reobertura de l’establiment tornarà a posar a l’abast de barcelonins i de visitants un mirador gastronòmic excepcional de la capital catalana
El restaurant disposarà d’una superfície de gairebé 100 metres quadrats a l’interior, a més de 240 de terrassa. El concurs s’ha resolt després que l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), responsable de la gestió de l’espai, impulsés al setembre la rehabilitació de l’immoble, obra de Josep Puig i Cadafalch de 1918. Aquests treballs han inclòs la reparació de la façana i del jardí principal, amb un pressupost de 470.900 euros.
Després d’aquesta rehabilitació externa de l’immoble, a càrrec de l’estudi Feu Godoy Arquitectes, serà el torn de l’adequació del seu interior, de la qual s’encarregarà el nou operador del restaurant. El contracte té un valor estimat de 22.800 euros, i estableix que l’espai se cedirà inicialment durant una dècada, la qual cosa eleva a un total de 228.000 euros l’import de licitació sense impostos. L’adjudicació inclou un preu de cànon garantit mensual de 2.500 euros.
Les obres i l’activitat represa del restaurant permetran recuperar un immoble modernista que, enclavat en els Jardins de Laribal, representa un emblema del noucentisme. La reobertura de l’establiment tornarà a posar a l’abast de barcelonins i de visitants un mirador gastronòmic excepcional de la capital catalana.