El BICD en 2023 en les Drassanes Reials
El Barcelona International Community Day va superar les 5.000 persones inscrites a la seva edició de 2023.

El talent internacional tornarà a citar-se al Barcelona International Community Day

La trobada s'erigeix de nou com a espai de benvinguda i ‘networking’ dels professionals de tot el món que han triat la ciutat com el seu lloc de treball i residència, a una jornada el 28 de setembre al Museu Marítim amb activitats, tallers i una fira d'entitats i empreses amb serveis i iniciatives d'interès per al col·lectiu

La comunitat internacional continua guanyant pes a Barcelona: un de cada quatre residents és estranger, en una ciutat que acull 180 nacionalitats. Posant en valor aquesta diversitat i interculturalitat, l’Ajuntament organitza de nou el Barcelona International Community Day, que exerceix de punt de trobada i networking del talent internacional que viu i treballa a la ciutat, alhora que serveix d’espai de benvinguda per a professionals que han aterrat recentment a la ciutat.

Consolidat com la trobada anual de referència per als membres de la comunitat internacional que resideixen i treballen a Barcelona, l’esdeveniment celebrarà la seva onzena edició el dissabte 28 de setembre, un mes abans que en anys anteriors, encara que en l’escenari habitual: el Museu Marítim. La cita, que l’any passat va comptar amb 5.000 inscrits de 123 nacionalitats, està oberta també a totes aquelles persones que vulguin connectar amb la comunitat internacional de la ciutat, amb l’objectiu de promoure les relacions entre locals i el col·lectiu expat, que aporta diversitat i riquesa a Barcelona. L’accés és gratuït i les entrades es poden aconseguir registrant-se a la web barcelona.cat/internationalcommunityday.

Impulsada per l’Ajuntament a través de la Direcció de Promoció Econòmica Internacional, la jornada vol destacar enguany en un dels trets característics de la ciutat més apreciats per la comunitat internacional: la possibilitat de mantenir un equilibri entre la vida professional i la personal. Amb el lema Unique work-life balanç, l’esdeveniment comptarà amb una fira d’empreses i entitats, així com amb un programa d’activitats, tallers i conferències, que s’oferiran de les 10 a les 19 hores en l’emblemàtic recinte que va albergar les històriques Drassanes Reials.

En concret, la fira d’empreses i entitats comptarà amb 80 expositors que ofereixen serveis, productes i iniciatives dirigides a la comunitat internacional. Els expositors, el 30% dels quals participa enguany per primera vegada, inclouen 56 empreses i entitats; 16 associacions, clubs socials i organitzacions sense ànim de lucre, i vuit escoles internacionals. Els expositors inclouran actors d’àmbits que van des del sector educatiu a l’immobiliari, passant per la gestió del talent, l’assessorament legal, serveis mèdics, iniciatives socials, propostes culturals i informació sobre àmbits tan diversos com la gestió de les emocions en traslladar-se a una nova ciutat i consells per trobar nova escola per als fills. 

A més de la fira, s’han programat més de 60 activitats per a tots els públics, amb xerrades informatives, tallers, taules rodones, activitats de networking, actuacions musicals, i també propostes infantils. Les activitats, que s’oferiran principalment en anglès, comptaran amb 90 ponents i persones expertes de nacionalitats diverses. 

Les activitats estaran agrupades en tres grans eixos: l’arribada a la ciutat, amb eines, serveis i informació pràctica; els negocis i el treball, amb activitats d’àmbit professional, i gaudir de Barcelona i relacionar-se a la ciutat, amb propostes enfocades a conèixer la capital catalana, com un vermut lingüístic que combina el networking amb l’aprenentatge del català, i un speed networking per a dones professionals.

El BICD programa actividades en el jardín del Museu Marítim
L’esdeveniment inclou més de 60 activitats per a tots els públics al Museu Marítim.

En el seu vessant més festiu i familiar, la jornada oferirà activitats lúdiques, entre les quals despunta una trobada de gegants. Per commemorar els 600 anys d’aquesta tradició, es concentraran al jardí del Museu Marítim, que també acollirà concerts i actuacions que es complementaran amb una ludoteca a l’interior amb activitats infantils. Com a colofó, l’esdeveniment acabarà amb una festa de clausura amb DJ i un concert al jardí, amb la intenció de repetir l’èxit de les dues edicions anteriors. 

L’esdeveniment, que renova la seva imatge per alinear-la amb la del servei Barcelona International Welcome, comptarà en aquesta edició amb una altra novetat: dedicarà un espai a la Copa de l’Amèrica. Ho farà amb l’objectiu d’apropar la competició a la ciutadania, en unes dates en les quals la ciutat estarà immersa en la regata, amb la categoria juvenil recentment disputada i la femenina escalfant motors. 

L’esdeveniment va superar les 5.000 persones inscrites l’any passat, amb un 73% d’estrangers

Un any més, l’esdeveniment comptarà amb host ambassadors de diversos països establerts a Barcelona, que compartiran la seva experiència a la ciutat amb els assistents. Els amfitrions d’aquesta edició són la sud-africana-índia Deepika Bhoolabhai, fundadora i directora de l’escola Soar; la costa-riquenya Alexa Ramírez, líder de projectes financers globals en Bayer; la libanesa Amal Rahmeh, investigadora al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona; l’anglès Joe Woodward, formador gastronòmic i fundador de l’empresa Delicious English; el txec Miroslav Stibůrek, artista, dissenyador i empresari, i el filipí Nats Sisma, redactor i editor de The Filipino Expat Magazine. 

L’esdeveniment, organitzat amb la participació de Barcelona Activa i amb la implicació de múltiples organitzacions, entitats i professionals, aspira a congregar a una comunitat internacional que ja supera el 25% de la població de Barcelona. Amb 180 nacionalitats a la capital catalana, les més nombroses a la ciutat són la italiana, la colombiana, la pakistanesa, la xinesa i la peruana. 

L’any passat, l’esdeveniment va superar les 5.000 persones inscrites, el 76% dels quals va assistir per primera vegada a la trobada. Del total, el 73% van ser estrangers, amb els Estats Units, França, Itàlia i Rússia com els països que més visitants van aportar. En total, van sumar 123 països, que dibuixen un mosaic de cultures i procedències diferents que generen riquesa i aporten diversitat a Barcelona.

El Barcelona International Community Day ofereix recursos i informació per al col·lectiu ‘expat’.