Els joves participants del programa Barcelona 2040 al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Els joves del programa Barcelona 2044 presenten les seves propostes de futur

Els participants en la iniciativa impulsada per Barcelona Global es reuneixen al Saló de Cent de l'Ajuntament amb Jordi Valls, tinent d'alcalde d'Economia, i amb Albert Dalmau, gerent del consistori

Els joves que han participat en la 5a edició del programa Barcelona 2040, impulsat per Barcelona Global, han presentat aquest dilluns les seves propostes de futur per a la ciutat al tinent d’alcalde d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls. L’objectiu és que aquestes iniciatives es converteixin en nous projectes de millora per Barcelona. A la trobada també han assistit Albert Dalmau, gerent de l’ajuntament, i Maite Barrera, presidenta de Barcelona Global.

Un total de 36 joves han tingut l’oportunitat de conèixer a fons, durant els nou mesos del programa, deu sectors de la mà de directius d’empreses i institucions, i d’intercanviar idees amb els principals protagonistes de la ciutat: 44 líders empresarials, de la ciència, la cultura, el coneixement, la indústria i el periodisme. Els deu sectors sobre els quals ha girat el programa han estat Cultura, de la mà de Penguin Ramdom House; Medicina i Farmàcia, amb Grifols; Turisme, amb La Roca Village; Emprenedoria, amb Wallbox; Esport, amb el FC Barcelona; Tecnologia, amb HP; Disseny i Arquitectura, amb el IED; Ciència, amb el Parc de Recerca Biomèdica (PRBB); Indústria, amb Mango; i Mobilitat i Infraestructures, amb el Consorci de la Zona Franca Barcelona.

Segons Barcelona Global, els participants d’aquesta 5a edició, denominada Barcelona 2044, tenen entre 26 i 35 anys, compten amb una experiència laboral de més de 5 anys i un fort interès i compromís amb la ciutat. En la seva visita a l’Ajuntament de Barcelona, han agrupat les seves propostes en quatre matèries: ciència, medicina i sector farmacèutic; emprenedoria, tecnologia i indústria; mobilitat, infraestructures, disseny i arquitectura; i turisme, cultura i esports.

El grup de cultura i esports ha proposat la remodelació del Teatre Arnau, mitjançant la col·laboració publicoprivada, com un centre d’última generació que fusioni la indústria del teatre i la de l’audiovisual, i que permeti als grans productors innovar i atreure musicals que impulsin i posicionin Barcelona en aquest sector.

Per part seva, el grup de mobilitat, infraestructures, disseny i arquitectura ha proposat un projecte de regeneració d’espais públics amb solucions basades en la naturalesa i la reutilització de l’aigua en edificis ja existents. Es tracta d’un sistema per evitar abocar l’aigua a la xarxa de clavegueram i gestionar-la de manera autosuficient dins del mateix espai públic, a més de renaturalitzar i promocionar la biodiversitat de la ciutat, contribuint així a la reducció de la contaminació i l’efecte d’illa de calor.

El grup de ciència, medicina i sector farmacèutic ha proposat el disseny d’una campanya oberta a tota la ciutadania per oferir la possibilitat de donar dades mèdiques per la recerca, mentre que el d’emprenedoria, tecnologia i indústria ha advocat per la creació d’un repositori web de casos d’estudis d’èxit de transformació tecnològica, on grans empreses i pimes expliquin les mesures implementades.

Maite Barrera, presidenta de Barcelona Global; Jordi Valls, tinent d’alcalde d’Economia; i Mercè Conesa, directora de Barcelona Global.

“Avui escoltem a joves que han dedicat el seu temps, energia i passió a imaginar i dissenyar la Barcelona de demà. Aquest programa no és només un testimoni del seu talent i creativitat, sinó que també és una mostra del compromís de la nostra ciutat amb la innovació i el progrés. En un món que canvia constantment, és imperatiu reconèixer i donar suport a les idees fresques i l’energia que els joves aporten, ha afirmat el tinent d’alcalde Jordi Valls.

Per part seva, Maite Barrera, presidenta de Barcelona Global, ha destacat que els joves de Barcelona 2040 representen el talent que vol atreure i retenir l’associació, “talent d’impacte, que no és egoista, que emprèn, que investiga, que crea i que al mateix temps busca tenir un impacte positiu en la societat i ajudar a construir una Barcelona millor, més prospera, sostenible i inclusiva”.

Barcelona 2040 s’ha consolidat com un programa únic sobre lideratge i talent de ciutat en la qual, en les seves cinc edicions, ja han participat 150 joves que en el futur seran probablement els qui ocupen llocs de responsabilitat i lideratge en empreses i entitats de Barcelona i la seva àrea metropolitana. La sisena edició del programa, en aquest cas Barcelona 2045, començarà el setembre de 2024, després d’un procés de selecció realitzat per un comitè d’acceptació format pels presidents d’honor de Barcelona Global i professionals del món de l’empresa.

Tags from the story