Ecosistema emprenedor

Els materials compostables de Pack2Earth capten un milió en una ronda pre-llavor

El grup alemany JRV Holding, l'estatunidenca Mondelez International, el fons The Food Tech Lab i altres inversors han participat en l’operació

La startup Pack2Earth ha captat un milió d’euros en una ronda pre-llavor per avançar en el seu objectiu de substituir el plàstic per materials compostables. En l’operació, han participat inversors com JRV Holding, la companyia estatunidenca Mondelez International, el fons The Food Tech Lab, un grup d’inversors d’Esade BAN i Brigantia Capital Investment. 

Creada el 2022, la startup preveu a més aixecar a finals de 2024 un altre milió d’euros amb una ronda llavor, amb la qual aspira a escalar la seva facturació, ampliar l’oferta, accedir a altres mercats internacionals i reforçar el seu equip, format actualment per vuit persones. 

En aquesta ronda, Pack2Earth ha tingut en compte que els inversors comparteixin la seva visió de “contribuir a millorar el medi ambient”, segons la cofundadora i CEO de Pack2Earth Françoise de Valera. Així, no només han prioritzat l’obtenció de recursos, sinó també que els inversors “estiguin disposats a ajudar en aquesta missió amb els seus coneixements i contactes, ja siguin del sector alimentari o d’altres sectors clau”, com l’alimentació per a mascotes, l’horticultura i productes electrònics. 

Pack2Earth està tramitant actualment dues patents dels seus primers materials

De Valera va fundar a Barcelona l’empresa amb Glenn Du Pree. Tots dos són aficionats al senderisme i a córrer trail, i van apostar per centrar-se en el desenvolupament d’aquests materials davant la quantitat d’envasos de plàstic que troben abandonats quan realitzen aquestes activitats. 

Pack2Earth està tramitant actualment dues patents dels seus primers materials: estan elaborats amb matèria d’origen vegetal i mineral, i es composten a temperatura ambient. Aptes per a productes tant secs com líquids, disposen d’una llarga vida útil, que oscil·la entre els sis i els dotze mesos, en funció del producte. 

Quan acaba el cicle de vida d’aquests materials, “el que és ideal és llançar-los al contenidor de residus orgànics”, explica De Valera. No obstant això, si acaben en abocadors, es converteixen en un compost lliure de tòxics i microplàstics. 

Tots dos materials, que se segellen l’un amb l’altre, permeten fabricar envasos flexibles en diversos formats i articles que es fabriquin amb motlle, com gots i peces per a equips electrònics. El finançament captat amb aquesta ronda servirà per accelerar els pilots que l’empresa manté amb unes 25 companyies, diverses d’elles del sector alimentari, i altres d’alimentació per a mascotes.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025