L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició vol apropar l'alta cuina als ciutadans i animar-los a posar-se davant dels fogons amb un recopilatori de receptes fàcils fetes pels millors xefs des de les seves cases
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició acaba d’editar el Receptari del Confinament, un recopilatori online de 21 receptes fàcils de fer a casa i que van elaborar durant el confinament de la pasada primavera els millors xefs de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que pretén apropar a la ciutadania el coneixement dels grans cuiners, amb receptes breus i adaptades per les cuines domèstiques. Els xefs mostren com fer les receptes pas a pas des de les cuines de les seves pròpies cases, un format que es va fer popular durant el confinament, quan molts d’ells ensenyaven a cuinar a través de les xarxes socials.
Carles Gaig, Nandu Jubany, Joan Roca, Fermí Puig, Fina Puigdevall o Carme Ruscalleda són alguns dels protagonistes del receptari virtual, que vol incentivar a “usuaris de totes les edats a posar-se davant dels fogons”. El llibre està disponible a la plana web de la mateixa acadèmia, que recentment també ha creat Gastrocat Online, una guia per donar suport als restauradors que en aquests últims mesos han posat en marxa serveis de menjar per emportar o a domicili.
“Les festes nadalenques són un molt bon moment per gaudir de la gastronomia del nostre país i aquesta proposta pretén ser útil per a les llars d’arreu del territori”, explica l’entitat. “Si la nostra acadèmia ha de ser el rebost de la cultura gastronòmica, de la nostra història i costums o, com diria en Josep Pla, dels nostres paisatges reflectits a les cassoles, és en moments excepcionals quan l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha de demostrar la capacitat de projectar-se, posar-se al nivell dels temps que vivim i adaptar-se amb les noves tecnologies, malgrat les restriccions que hem viscut”, afirma el president de l’acadèmia, Carles Vilarrubí.
És en moments excepcionals quan l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha de demostrar la capacitat de projectar-se, posar-se al nivell dels temps que vivim i adaptar-se amb les noves tecnologies
En el receptari, per exemple, Carles Gaig ensenya com fer uns bons ous ferrats amb sobrassada, mentre que en Nandu Jubany aposta per unes patates estofades i en Joan Roca per un arròs a la cassola. En el receptari també han participat Eduard Xatruch (rissotto amb tomàquet), els germans Torres (fideus a la cassola), Romain Fornell (pollastre en cocotte), Jordi Vilà (bacallà amb tomàquet i gingebre), Paco Pérez (pastís fred de xocolata i maduixes), Fermí Puig (calamars amb cigrons), Anna Bellsolà (pa de nous) o Xavier Pellicer (espàrrecs blancs amb salsa de taronja), entre altres.
A banda d’informació sobre els ingredients necessaris, des de cada recepta es pot accedir a un vídeo on el cuiner o la cuinera mostren pas a pas com elaborar el plat. Són vídeos domèstics, gravats a les cuines de cada un d’ells al seu domicili particular.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…