L'empresa barcelonina manté un ritme de creixement a doble dígit i ja ha aconseguit que el 60% de la facturació procedeixi del mercat internacional. Ara ha constituït també un equip comercial propi a Espanya i contempla més adquisicions per accelerar el seu pla de negoci. L'any 2021 ja va créixer amb la compra d'Urogelus a M4 Pharma.
Amb seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona però amb la vista posada als mercats internacionals. Aquesta és i ha estat des dels inicis la visió de negoci de Devicare. La tecnologia desenvolupada per la companyia, amb una dècada de trajectòria a l’esquena, té l’origen en els estudis i les patents del doctor Félix Grases, de la Universitat de les Illes Balears. Devicare va obtenir les llicències d’aquestes patents i va dedicar anys a desenvolupar la primera solució, dissenyar el projecte empresarial i dur a terme els assajos clínics. Finalment, el 2018, la companyia va llançar al mercat un primer tractament contra els càlculs renals.
“Des que vam elaborar el primer pla comercial sabíem que el futur de la companyia passava per vendre fora d’Espanya. Els primers països estrangers on vam entrar van ser Mèxic i Aràbia Saudita, i actualment el nostre mercat internacional més important és el filipí. Del total del negoci, un 60% de la facturació és internacional, i avui dia tenim presència a 64 països”, assenyala Rosendo Garganta, fundador i CEO de Devicare. En tot aquest procés d’internacionalització la companyia ha comptat amb l’acompanyament i l’assessoria d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, i de la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions.
A l’última dècada Devicare ha registrat més de 70 patents. Una va servir per desenvolupar un dispositiu intel·ligent amb el qual el pacient pot mesurar des de casa el seu pH urinari. “Es tracta d’una tecnologia que ens va donar molt de prestigi, però el gruix de la nostra facturació prové dels tractaments orals per prevenir i tractar patologies urològiques”, reconeix Garganta. Les solucions més populars són les de la gamma de productes Lit-Control, desenvolupades per la mateixa companyia. El 2021, a més, Devicare va adquirir Urogelus a M4 Pharma i va afegir la referència al seu portfoli de productes.
Actualment, l’empresa factura 2,5 milions d’euros, dona feina a 16 persones i el seu objectiu és continuar creixent a doble dígit —com ha fet els últims anys— i fins i tot accelerar més si és possible. “Per això contemplem créixer de forma inorgànica amb la compra de noves marques, sempre relacionades amb la urologia”, apunta el fundador de Devicare. Amb la vista posada al futur a mitjà-llarg termini, la companyia també es planteja entrar en fàrmacs, un terreny de moment inexplorat, ja que els productes que comercialitza no tenen aquesta categoria regulatòria.
Recentment, Devicare també s’ha reforçat en el seu mercat més rellevant —que malgrat la seva important internacionalització continua sent Espanya— amb la creació d’un equip comercial. Abans de disposar de força de venda pròpia, i de la mateixa manera que a la resta de països, l’empresa col·laborava amb distribuïdors que s’encarregaven de fer arribar el producte al consumidor final a través del canal farmàcia o de la visita mèdica. “La nostra visió és convertir-nos en la companyia de referència en urologia”, sentencia Garganta.
Vies de finançament diverses
Per arribar fins a aquest punt de desenvolupament, Devicare ha recorregut a diverses vies de finançament. En els seus inicis l’empresa va participar en el programa d’acceleració d’empreses emergents Empenta, que impulsava ACCIÓ juntament amb Esade Creapolis i Esade. L’Agència per a la competitivitat de l’empresa compta amb diversos instruments per impulsar startups i projectes emprenedors. És el cas de Startup Capital, adreçada a empreses emergents de recent creació que desenvolupin tecnologia pròpia, i que suposa una ajuda directa de fins a 100.000 euros per ajudar-les a finançar les fases inicials del negoci, desenvolupar el producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat.
Uns anys després de passar per Empenta, el 2019, va tancar una ronda d’1,6 milions d’euros a través de Capital Cell —en aquell moment va ser la de més import fins aleshores per a la plataforma de crowdfunding— en la qual 150 petits inversors es van incorporar com a socis. Paral·lelament a aquesta inversió, Avançsa, companyia de la Generalitat que impulsa la col·laboració público-privada, li va concedir un préstec l’any 2017 dins de les línies Innova per projectes d’innovació disruptiva, tot i que, més endavant es va convertir, i des del 2021 és accionista amb una participació del 16,56% del capital.
L’última ampliació de capital va ser a principis del 2021, quan Advanced MedTech Holdings, un grup de dispositius mèdics subsidiari del fons sobirà de Singapur, va liderar una ronda de 3 milions de dòlars en què també van participar altres socis de la companyia com EMESA Capital, Juan Knuth, Ship2B i el mateix Garganta.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…