Gastronomia

Enoteca reobre amb ‘L’arròs d’en Paco’

Paco Pérez torna a Barcelona. Aquest cap de setmana el restaurant Enoteca reprèn l'activitat amb dues propostes on l'arròs i la tòfona negra són protagonistes.

L’Hotel Arts ha decidit reobrir Enoteca, el restaurant amb dues estrelles Michelin liderat pel xef Paco Pérez. La pandèmia va obligar a tancar l’establiment i aquest cap de setmana tornaran a encendre els fogons amb dos menús de temporada dissenyats per al gaudi dels barcelonins, que podran també acompanyar l’àpat quedant-se a dormir a l’hotel.

L’Arròs d’en Paco és la proposta estrella que Pérez ha triat per la tornada d’Enoteca. Es tracta d’un menú que se servirà només els diumenges al migdia, a partir d’aquest 14 de febrer, i que té com a protagonista un arròs mar i muntanya, ja que combina la tòfona negra recollida en els boscos de Centelles (Osona), amb l’eriçó de mar típic de la costa de Llançà (Alt Empordà) de la qual procedeix Pérez.

“Volem que els nostres clients recreïn a l’Enoteca un diumenge especial, en parella o en família, amb productes de temporada i proximitat”, explica el xef titular de restaurants que atresoren cinc estrelles Michelin. “És el millor moment per gaudir de la tòfona negra i dels eriçons de mar, així com dels primers pèsols i d’altres sabors estacionals”, apunta.

L’arròs de trufa negra i eriçó de mar.

El menú L’arròs d’en Paco costarà 85 euros per persona i es complementa amb una copa de Vardon Kennett, el vi escumós que els cellers Família Torres elaboren al Penedès, i amb tres entrants: un consomé de terra, un bunyol de foie i tòfona i serviola amb pistatxos i caviar. Després de l’arròs mantegós de tòfona i eriçons, se serveixen unes postres elaborades amb pells de cacau, pa de pessic, xocolata i toffee.

Per a la seva reobertura, Enoteca ha dissenyat també un menú degustació amb onze plats perquè el comensal visqui una experiència gastronòmica completa en un dues estrelles Michelin. Segons Pérez, es tracta d’una proposta de sopar dissenyada per a dues persones que vol portar la personalitat de l’Alt Empordà a Barcelona. De nou, l’arròs amb tòfona negra i eriçons és protagonista d’aquest menú, que inclou aperitius com la coca de recapte, el pernil amb tomàquet i navalles, la cassoleta de salpicó, el llom de tonyina amb eriçons i caviar, o els pèsols de Llavaneres amb tòfona i espardenyes. A més de l’arròs, com a plats principals destaquen el llobarro en algues o el wagyu fumat amb gnocchi i salsa cafè París.

El blanc i la llum del Mediterrani caracteritzen la sala de l’Enoteca.

L’Hotel Arts comercialitza aquest menú degustació empaquetat dins d’una proposta que inclou també allotjament en una de les habitacions o suites d’un dels cinc estrelles més importants de Barcelona i que sobresurt per les espectaculars vistes que ofereix des de les seves habitacions. Aquest paquet, que a més del sopar inclou l’esmorzar de l’endemà, costa un mínim de 500 euros per a dues persones; el preu final varia en funció de l’habitació i el dia escollit per passar la nit a l’hotel.

 

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024