Restaurants efímers, activitats i experiències de tota mena per animar l’hivern. La gastronomia de la Selva Negra, els millors còctels d’autor, un original cinema nadalenc i fins a un Christmas Market… L’oci ja no només es viu als carrers de la capital catalana, sinó que ara els hotels també adapten la seva agenda, els seus preus i les seves instal·lacions perquè els locals perdin la por de creuar el lobby.
Un dels casos més evidents és el de l’hotel Palace, que ha transformat la seva terrassa per convertir-la en un espai lúdic on fins i tot es pot viatjar sense sortir de casa. Com? Creant un típic refugi de la Selva Negra que ofereix un menú tancat, inspirat en productes i receptes d’aquesta zona muntanyenca alemanya com el Ragout de cérvol, el Spätzle amb formatge fos i ceba fregida o el mític Apfelstrudel, un pastís de poma, nous i canyella. A més, el Head Bartender de l’hotel ha dissenyat una carta de còctels especials per a l’ocasió, com el Red Velvet, elaborat a partir de Monkey 47 Gin, llimona, xarop de pi, suc de nabius, fruits vermells i marialluïsa. El preu per persona per a aquest pla gastronòmic d’ànima alemanya al cor de Barcelona és de 39 euros, i inclou aigua i cafè.
També a la terrassa de l’hotel, i després de l’èxit de la passada edició, el Palace torna a posar en marxa les seves projeccions cinematogràfiques veient les estrelles, però aquesta vegada amb una cartellera enfocada, evidentment, en el Nadal. El Christmas Cinema succeeix a quatre acollidores cabanyes dobles equipades amb mantes, coixins i bosses d’aigua calenta, que es converteixen en el refugi perfecte des del qual gaudir títols com Love Actually (dijous), Sol a casa 2 (divendres), Polar Express (dissabtes) i Miracle on 34th Street (diumenges). El preu, de 60 euros per cabanya, inclou crispetes, una tassa de xocolata Valrhona o vi calent. Per a aquells que desitgin un còctel, Jordi Baqués ha creat quatre receptes líquides inspirades en cadascuna de les pel·lícules.
Un altre pla molt nadalenc, però una mica menys íntim es el Mercat de Nadal de l’hotel, que tindrà lloc els dissabtes i diumenges des del 5 fins al 20 de desembre i de 16.00 a 20.00 hores, quan el Rooftop Garden del Palace Barcelona es converteixi en un mercat amb diferents proveïdors de productes gastronòmics i d’objectes locals amb ànima. Al market es podran trobar creacions de l’il·lustrador Joel Miñana, bosses i complements de pell de Carbone Bag, les joies dissenyades a Barcelona de Veraklau, peces de roba de caixmir de Lastmanstanding, productes artesanals elaborats amb farines ecològiques de Lepain d’Eric & Benjamin, embotits ibèrics de Maldita Bellota, delicatessen de Gourmet Delice i roba dissenyada a Barcelona per Aware Barcelona.
A més, se serviran berenars a base de xuxos de crema, financiers El Palace, assortit de macarons, bikini de mozzarella trufada i sandvitx de salmó i formatge fresc amb herbes, tot això acompanyat de te, cafè o xocolata calenta, així com d’una copa de cava. Els berenars comptaran amb la presència del Pare Noel, que alegrarà els més petits de la casa. Un pla per a tots els públics que a més és gratuït i no requereix reserva prèvia, mentre que els berenars poden gaudir-se per un preu de 29 euros (39 euros si es prefereix una copa de Champagne Ruinart en lloc de cava) i sí que s’han de reservar amb anterioritat.
Opció healthy a l’hotel W Barcelona
Però com no totes les propostes han d’estar carregades de gingebre i canyella, l’hotel W Barcelona estripa les cartes dels plans més nadalencs pujant les pulsacions al pont de desembre amb Fuel your stay, una opció saludable per regenerar el cos i la ment a base d’entrenaments personalitzats i menjar healthy. Enfocat per a tots aquells amants de l’esport i la vida sana, amb aquesta opció es pot gaudir d’un bon pla d’oci a Barcelona mantenint una rutina saludable.
La programació dels entrenaments inclou classes personalitzades de tonificació, mindfulness, pilates, ioga, trekking, coaching i sortides de running a la platja acompanyades d’un pla de nutrició especial per nodrir el cos i la ment amb els ingredients més saludables. Des d’un esmorzar revitalitzant amb glops refrescants, fins a un sopar a base de plats com pollastre a la brasa amb salsa picant FIRE, col xinesa a la brasa i patates al forn o coliflor fermentada amb terra de pa de sègol, entre molts altres plats i tots ells perfectes per a un complet reset prenadalenc. El paquet inclou dues nits d’allotjament, classes personalitzades per Just Gym a l’interior i exterior de l’hotel, així com a la platja, oferta gastronòmica saludable per esmorzar, menjar, berenar i sopar des de 620 euros més IVA si l’habitació és individual i 942 euros més IVA si és una doble.
Un pla molt burgès al Cotton House Hotel
L’antiga seu de la Fundació Tèxtil Cotonera és un emblemàtic edifici del segle XIX en el qual es reunien els membres de la indústria tèxtil a Barcelona que treballaven amb el cotó en un espai que avui ocupa el Cotton House Hotel. Per això en aquest establiment hoteler a més de menjar de meravella i dormir en una bombolla de bon gust, es pot, també, comptar amb un servei de sastreria personalitzada, recuperant així l’ofici en el qual es reviu la veritable essència del Cotton House Hotel.
L’hoste només ha de reservar el seu allotjament a través de la pàgina web i fer la petició perquè un sastre (treballen amb Santa Eulalia) es desplaci fins a l’Atelier de l’hotel per prendre les seves mesures, aconsellar i triar teixits únics de primera qualitat amb els quals confeccionar la camisa, tant de senyora com de cavaller. A aquest sofisticat pla li acompanyen uns altres com el Royal Tea, servit a la biblioteca, una de les zones que els membres del Gremi de Cotoners utilitzaven com a club social als anys 50. El preu final d’aquest pla a Barcelona és el preu de l’habitació triada més un suplement de 352 euros per habitació i per nit amb tots els serveis anteriorment mencionats ja afegits.