Una selecció de pel·lícules i sèries per passar el Nadal veient-les a les sales o en streaming
El Nadal de 2020 serà recordat, sense cap mena de dubte, per les circumstàncies, que caldrà prendre-les com vinguin assenyalades per la normativa i restriccions que imposin les autoritats i la situació de la pandèmia. Haurem d’agafar el millor que ens ofereixin aquests dies de vacances i temps lliure sense posar-nos en risc ni a nosaltres ni als altres.
El cinema, tant a sales com en streaming, és una bona solució per canviar, en la mesura del possible, l’embolcall depriment d’aquest Nadal i convertir-lo en un paper de regal. Hi ha diversos títols de pel·lícules que feia algun temps que esperaven una bona estrena, i ja s’anuncien amb llums a les marquesines. Us en proposem alguns d’ells.
Wonder Woman 1984
La segona part de l’enlluernadora pel·lícula que va dirigir Patty Jenkins el 2017 arriba a les sales dels cinemes espanyols una setmana abans de la seva estrena global, que la seva productora, HBO, ha anunciat simultàniament a cinemes i a la seva plataforma d’streaming. La nova aventura de la Dona Meravella està interpretada de nou per Gal Gadot, aquesta actriu i model israeliana que és, en si mateixa, un catàleg complet d’efectes especials. S’anuncia com una seqüela alegre, romàntica, molt emocionant i que té una seqüència d’obertura que deixarà perplexos i meravellats als seus espectadors.
Soul
La nova i esperada pel·lícula de Pixar, Soul, dirigida pel geni de l’animació Pete Docter, ha patit diversos endarreriments en la seva estrena i la productora Disney ha decidit portar-la directament al seu canal d’streaming, Disney+, el mateix dia de Nadal. Com altres vegades, Pixar elabora una història sublim i plena de bellesa, humor i intel·ligència emocional, i té al centre a un personatge, un músic que somia a tocar en un prestigiós Club de Jazz novaiorquès.
Els Croods: una nova era
La decisió de Pixar de portar directament en streaming la seva última joia ha impulsat a DreamWorks, la seva gran competidora, a estrenar a les sales el mateix dia la seva màxima aposta d’aquest any, Els Croods: una nova era, la continuació d’aquella història de divertits cavernícoles que es va estrenar el 2013. Manté el seu ritme i aventura, el seu sentit disbauxat de l’humor i les seves petites reflexions sobre els progressos de l’ésser humà, i està feta en un 3D que demana una bona sala de cinema.
Monster Hunter
Basada en un popular videojoc, entra a les sales espanyoles durant la segona setmana nadalenca. La seva adaptació al cinema l’ha dirigit Paul W.S. Anderson, molt experimentat en el cinema d’acció, violent i espectacular. La història no desprèn subtileses, sinó adrenalina: els protagonistes lluiten en un estrany món contra monstres de tota mena, mida i forma per sobreviure, i al capdavant del repartiment estan la incombustible Milla Jovovich i l’incontenible actor de pel·lícules d’arts marcials Tony Jaa.
El inconveniente
Pel·lícula espanyola que acaba de ser estrenada, dirigida per Bernabé Rico i que conté tots els ingredients apropiats per a aquestes dates (encara que també té algun ingredient no tan apropiat per al públic infantil). Una història molt commovedora sobre la relació d’una dona jove, emprenedora i infeliç, amb una anciana a la qual li compra la seva casa a molt bon preu a canvi de deixar-li viure en ella fins a la seva mort, és a dir, “l’inconvenient” del títol. El treball de les seves dues protagonistes, Juana Acosta i Kiti Manver, és molt més que profund i simpàtic: és sorprenent i enriquidor.
I hi ha tres pel·lícules que, després de dubtes i ajornaments de les seves empreses de producció, finalment es retarden ja per al 2021. L’última aventura de James Bond, Sin tiempo para morir, dirigida per Cary Joji Fukunaga (que va fer aquella meravella titulada True Detective); la versió de Dune dirigida per Denis Villeneuve, amb Timothée Chalamet i Javier Bardem, i el remake que ha fet Steven Spielberg del cèlebre musical West Side Story.
Tres sèries
Encara que, per compensar aquest contratemps dels tres grans títols de pel·lícula que se’ns han escapat aquest any (encara que és d’esperar que no per molts mesos), proposem tres sèries acabades d’estrenar i en les quals els seus espectadors no trobaran ni un gram d’esperit nadalenc. Són tremendes, esgotadores i hipnòtiques, i són aquí, a l’abast del comandament a distància sempre tinguin Netflix o HBO. Dues són espanyoles i l’altra estatunidenca.
El desorden que dejas
D’una intensa intriga i un drama aclaparador, dirigida per Carlos Montero, Silvia Quer i Roger Gual, narra amb un petit bucle temporal, perquè una substitueix a l’altra, les desventures de dues joves mestres en un petit institut d’un poble gallec. Bárbara Lennie i Inma Cuesta, les protagonistes, estan sotmeses a una pressió i unes angoixes que se li enganxen a l’espectador amb la força i sordidesa de l’arròs cremat a la paellera.
Gambito de dama
Sèrie americana creada i dirigida per Allan Scott i Scott Frank, encara que l’estrella de la funció és la jove actriu Anya Taylor-Joy, que interpreta a Beth Harmon, una nena òrfena amb virtuts prodigioses per jugar als escacs. No és necessari ser un expert en el tauler per submergir-se en la intriga i melodrama que creix capítol a capítol, perquè el magnetisme de la història i de la seva protagonista és enlluernador. Ha donat ja la volta al món, però encara hi ha temps per sumar-s’hi.
30 Monedas
Inenarrable excés d’Álex de l’Església ple de terror, entreteniment i sarcasme, i que conté tots aquells ingredients habituals en el seu cinema. La història transcorre al poble segovià de Pedraza, dos fils argumentals que la lliguen al Vaticà, on algunes forces del Mal es preparen per a l’arribada de l’Anticrist (una mica a l’estil d’El día de la Bestia). Amb un Eduard Fernández magnífic en el paper de cura boxejador i exorcista.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…