Ecosistema emprenedor

Feeder: una ‘app’ que interpreta com reacciones a un anunci

L'empresa emergent barcelonina ha desenvolupat un algoritme que llegeix les petites expressions que fem inconscientment

Quan veiem un anunci a la pantalla dels nostres mòbils, potser aixequem la cella esquerra o dibuixem un petit somriure, tot i que pensem que ens mantenim impassibles. Aquestes expressions inconscients són les que Feeder vol analitzar per als seus clients, que són aquells que posen les campanyes de publicitat.

Aquesta startup creada a Barcelona participa al 4 Years From Now (4Y4N), que se celebra a partir d’aquest dilluns al mateix espai que el Mobile World Congress (MWC). En aquest esdeveniment presentarà l’algoritme que ha ideat, que serveix per processar mitjançant reconeixement facial sentiments com l’alegria, la ira, la por, el menyspreu, la calma, el fàstic, la sorpresa o la tristesa.

La informació que detecti la interpretarà per valorar en quina mesura l’anunci està sent efectiu, puntuant quina atenció, aprovació, sorpresa, disgust o rebuig ha generat. Pot semblar un capítol de Black Mirror, però un dels fundadors de l’aplicació, Pablo Filomeno, assegura que tota la informació captada serà completament anònima.

Què es guanya descarregant-se aquesta aplicació? Descomptes. Filomeno indica que les empreses que pengin publicitat a Feeder hauran d’oferir promocions als usuaris a qui analitzin les seves reaccions facials. De moment, Feeder s’ha estat provant amb uns 20 clients, entre ells agències de màrqueting, influencers i marques, per perfeccionar el seu funcionament abans del seu imminent llançament. Amb una inversió inicial de 30.000 euros, l’app preveu tancar una ronda de 150.000 euros.

Actualment, la plantilla de Feeder la formen uns sis treballadors, a banda dels dos fundadors, Filomeno i Mauro Gadaleta. Amb els 150.000 euros que esperen obtenir de la ronda, volen contractar més personal. La previsió de facturació per a aquest 2021 és de gairebé 40.000 euros, arribant als 50 clients.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024