L’assemblea general del grup cooperatiu Caixa d’Enginyers ha nomenat a Félix Masjuan Teixidó nou president després que Josep Oriol Sala hagi exhaurit el nombre de renovacions establertes en els estatuts de l’entitat financera barcelonina. Masjuan és enginyer industrial i diplomat en Direcció i Administració d’Empreses i fa 45 anys que està vinculat a Caixa d’Enginyers com a soci, tot i que va ser l’any 2011 quan es va incorporar al consell rector i va començar a ocupar càrrecs en l’organigrama de governança.
Així, des de 2017 el nou president era el secretari del consell rector de la cooperativa de crèdit i l’any 2018 va passar a ocupar la presidència de la comissió d’Auditoria i Riscos, a banda de ser també un dels patrons de la Fundació Caixa d’Enginyers. Masjuan s’ha marcat el repte de donar un nou impuls a l’entitat per tal que es mantingui com “una referència” dins el sector bancari i com una font de “valor financer i social per famílies, professionals i empreses”. L’objectiu del nou president és que Caixa d’Enginyers “generi un impacte positiu en la societat” i que mantingui als socis, és a dir, als seus clients, en el centre de les seves prioritats. “És un honor per mi ser el vuitè president de Caixa d’Enginyers i prendre el relleu de Josep Oriol Sala, que deixa un llegat de gran rellevància pel nostre grup”, ha destacat Masjuan.
En paral·lel al seu nomenament, el consell rector de Caixa d’Enginyers ha aprovat altres canvis. Antonio Santamans ha estat designat vicepresident i August Bou serà el nou secretari. També s’incorporen com a vocals Sara Gómez, Ana Oller, Anna Toda i Javier García Pellejero. “Amb aquesta renovació, el grup amplia la seva diversitat de gènere, amb un 30% de dones, i reforça la seva representació territorial”, explica l’entitat cooperativa.
Caixa d’Enginyers va tancar 2020 amb 209.748 socis, un 2,8% més. En un exercici marcat per la pandèmia, l’entitat va reduir un 11% el seu benefici net, que es va situar en 11,36 milions d’euros. El grup financer dirigit per Joan Cavallé va registrar un volum de negoci de 7.700 milions (+8.79%) i va incrementar en un 10% la seva inversió creditícia, amb un volum de préstecs concedits als socis que ara arriba a 1.981 milions. El crèdit nou concedit durant l’exercici va ser de 557 milions, un 46% més, un creixement motivat pel fort augment del crèdit a empreses (+98%). La ràtio de morositat es manté molt reduïda, en el 2,75%.