La nova empresa sorgida de la factoria barcelonina Mutter Ventures porta la digitalització a un negoci ancestral, el de la concessió de préstecs avalats per objectes de luxe que es deixen en dipòsit
L'equip fundador de Fiara.
En èpoques de crisi i de dificultats econòmiques se sol parlar dels Monts de Pietat. Aquestes institucions ofereixen diners a canvi d’objectes de valor com rellotges o joies, que es poden recuperar al cap d’un cert temps pagant un mòdic interès. Aquest sistema de préstecs ha estat vigent durant segles i s’ha afermat com un mètode ràpid i efectiu per obtenir liquiditat econòmica sense haver de vendre o malvendre objectes preuats. Ara, la plataforma de creació d’empreses digitals Mutter Ventures ha llençat Fiara, una versió 2.0 d’aquest ancestral sistema de penyora, ja que digitalitza tot el procés mitjançant una aplicació i ofereix un servei de taxació online i recollida dels objectes a domicili.
L’empresa emergent es va crear a mitjans de 2020, i ja fa més de cinc mesos que està operant. “Apostem per Fiara perquè creiem que hi ha molt marge de millora en la digitalització de les taxacions d’objectes de luxe”, afirma el soci cofundador i president de Mutter Ventures, Christian Rodríguez. “El que fins ara s’havia de fer acudint a l’oficina d’una entitat financera o del Mont de Pietat, ara pot fer-se des de casa”, assenyala.
El funcionament d’aquesta startup és simple. Funciona mitjançant una aplicació mòbil i només s’han de penjar les fotografies i les dades de l’objecte de valor que es vulgui vendre i l’empresa farà una taxació en un marge de 24 hores. Si s’accepta l’oferta, un servei de recollida a domicili s’emportarà l’objecte i aquest quedarà custodiat fins que es vulgui recuperar.
Mutter Ventures, l’empresa que ha desenvolupat Fiara, és un corporate builder de Barcelona impulsat per Christian Rodríguez, Guillermo Gaspart, Carlos Galí i Alfonso Le Monnier, i ja ha creat altres startups com Bulldoc, Byepack o Groenlandia. La inversió inicial ha estat de 200.000 euros i ara Fiara té tres treballadors a temps complet, però les funcions de màrketing o disseny, entre d’altres, les duen a terme els equips de Mutter Ventures.
Per dur a terme tots els passos del procés de taxació, recollida i custòdia dels productes Fiara compta amb el suport de diferents empreses. MRW per als enviaments i recollides; Aravis i Instapak, pels serveis exprés a Barcelona i Madrid; ERGO, assegurances per al transport i l’enviament, i Loomis per la custòdia dels objectes de luxe.
Durant els primers mesos d’activitat l’startup ha fet 380 operacions i les peticions de taxació han sigut en un 70% de rellotges de luxe —de marques com Rolex, Audemars Piguet i Patek Philippe— i en un 30% de joies. “Fiara neix de la necessitat que sovint tenen els propietaris de peces de luxe d’obtenir liquiditat sense desprendre’s d’una pertinença que té valor, sigui sentimental o financer”, assenyala el responsable de desenvolupament de negoci de la firma, Albert Castella.
Amb aquesta xifra, els floristes confien deixar enrere la pandèmia i vendre 200.000 flors més…
En les últimes tres dècades, el territori català ha viscut una proliferació dels centres de…
La globalització ha transformat el rol de les ciutats al món, provocant que competeixin per…
Un total de 17 autors, com Joana Marcús, Andrea Longarela o Joan Dausà, estaran signant…
L'Ajuntament activa la reparcel·lació de part de l'entorn de l'estació per preparar-lo per a la…
La firma de moda redueix les seves vendes però es prepara per a una nova…