Donar accés a tecnologies avançades d’inversió fins ara només disponibles per a grans fons privats. Aquest és l’objectiu de la fintech britànica Neverless, que ha triat Barcelona per créixer en el mercat espanyol amb la seva aplicació d’inversió. L’empresa està creixent a un ritme del 900%, i vol propulsar aquest creixement des de la capital catalana.
La fintech, que compta amb el suport d’empreses de capital de risc com Lakestar, Nordstar i Connect Ventures, ha desembarcat a la ciutat després d’haver tancat una ronda pre-llavor de 6,7 milions de dòlars (6,02 milions d’euros), que representa una xifra de rècord a nivell europeu. L’empresa projecta tancar aquest any amb un volum de transaccions superior als 200 milions d’euros.
L’empresa, registrada al Banc d’Espanya com a proveïdora de serveis d’actius virtuals, està impulsant en paral·lel la seva expansió en altres països d’Europa, començant pels mercats d’Irlanda i França. A més, té previst posar en marxa operacions a Amèrica Llatina a principis de 2025.
Fundada per exdirectius del neobanc Revolut, l’empresa ha començat a operar a la capital catalana amb tres treballadors, amb previsió d’ampliar la plantilla i amb el lideratge de la seva country manager, Rita Riera, que exerceix alhora de directora de Màrqueting global de Neverless des de Londres des de fa un any i mig.
L’aplicació permet als usuaris invertir de manera automàtica i sense importar el seu capital inicial, mitjançant un algoritme i infraestructura desenvolupats per l’equip durant dos anys, amb l’objectiu de democratitzar l’accés a determinats comptes d’inversió “amb rendiments més alts i riscos més baixos”, com detalla Riera. A més del compte d’inversió automatitzada, ofereix la possibilitat de comprar i vendre més de 400 criptomonedes.
L’empresa, registrada al Banc d’Espanya com a proveïdora de serveis d’actius virtuals, està fundada per exdirectius de Revolut
L’elecció de Barcelona per reforçar-se al mercat espanyol no és casual: a més de l’origen català de Riera, la companyia ha triat la ciutat pel seu ecosistema tecnològic. “A Barcelona es llança una fintech al mes, la qual cosa fa que a la ciutat hi hagi un ecosistema molt atractiu per a startups del sector”, en el qual se suma un nou actor: el Barcelona Finance Hub. Situat a l’edifici de la Borsa de Barcelona, aspira a dinamitzar el sector com a centre d’innovació.
L’empresa, que fins ara ha operat a Barcelona en centres de coworking i que té previst establir-se en una oficina física permanent, preveu ampliar la seva plantilla a Barcelona a mesura que creixi dins a Espanya. L’objectiu, segons Riera, és que els seus usuaris representin un terç del volum de 200 milions en transaccions que la fintech vol assolir aquest any.