Ecosistema emprenedor

El fons estatunidenc Carlyle compra el 60% de Seidor

La consultora tecnològica amb seu a Vic accelera els plans per sortir a Borsa

La consultora tecnològica Seidor avança en el camí per ser una de les principals del món. El fons d’inversió estatunidenc Carlyle s’ha convertit en el seu soci majoritari amb la compra del 60% del capital, per un import que no ha transcendit. L’empresa, especialista en la implantació del software empresarial SAP, estava controlada íntegrament fins ara per la família Benito, que manté el 40% restant.

L’operació, que haurà de ser ratificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), mantindrà la seu social a Vic, on els germans Santiago i Andreu Benito van fundar la consultora tecnològica l’any 1982. Josep Benito, el més petit dels tres germans propietaris del grup i fins ara conseller delegat, assumirà el càrrec de president executiu.

L’empresa, amb oficines centrals al 22@, prepara així el terreny per dur a terme una sortida a Borsa en el mitjà termini. “La incorporació de Carlyle a l’accionariat de Seidor demostra la confiança del mercat en la nostra estratègia. Ens aporta no només la capacitat financera per accelerar el nostre creixement, sinó també l’experiència i les bones pràctiques de gestió empresarial”, valora Josep Benito, “és un gran pas per convertir-nos en una empresa tecnològica de referència a nivell mundial”.

L’entrada de Carlyle, qui ja havia invertit en empreses catalanes com Codorníu, també servirà per accelerar els plans de creixement de Seidor, que va registrar una facturació de 894 milions d’euros el 2023, un 19% més respecte de l’any anterior, i preveu superar els 1.000 milions d’euros aquest 2024. El focus operatiu està a Espanya i vol créixer als Estats Units i Europa, especialment, a Itàlia, França, Alemanya, el Regne Unit, Irlanda i els països nòrdics. Amb una plantilla global de 9.000 empleats, la consultora tecnològica és present en un total de 45 mercats, també situats a Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Àfrica.

En els últims anys, l’empresa osonenca s’ha reforçat amb adquisicions de firmes com les espanyoles Gesein i Opentrends. També ha sortit de compres per Europa amb la incorporació de HT High Technology, GunPowder i ECA Consult (Itàlia), WorkWell (França), i Teamsoft (Irlanda i el Regne Unit).

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025