El duo tindrà el seu propi espai a la capital catalana, que també estrenarà una plaça per a Nelson Mandela i pels fotògrafs Català
Barcelona dedicarà un espai als autors de l’himne olímpic de Barcelona. Freddie Mercury i Montserrat Caballé donaran nom a un mirador de l’entorn de la renovada plaça de les Glòries. En concret, se situarà en un nou espai que s’obrirà entre els carrers Castillejos i la plaça, en transformació des de fa prop d’una dècada. De fet, l’actuació per a soterrar el trànsit que abans s’enfilava per una anella viària va començar l’any 2014, i ha generat nous espais ciutadans, com aquest nou mirador que retrà homenatge al cantant de Queen i a la soprano barcelonina.
La col·laboració entre tots dos artistes va arribar després que Mercury es declarés admirador de la diva, i que comencessin a treballar en el tema Barcelona en la dècada de 1980. Van cantar per primera vegada junts la cançó davant el públic a finals de la dècada, com a preludi dels Jocs Olímpics de 1992. La mort de Mercury al novembre de 1991 va impedir que el dueto actués conjuntament davant el món a través de la Barcelona olímpica.
La Ponència del Nomenclàtor ha validat que tots dos artistes donin nom a aquest espai. Aquest és l’òrgan que s’encarrega de batejar els carrers, places i espais de la capital catalana, cobejats i escassos. L’elecció de tots dos intèrprets coincideix amb el cinquè aniversari de la mort de la soprano barcelonina, que va morir a l’octubre de 2018. El fet no és casual: habitualment, la Ponència del Nomenclàtor no pot designar a cap personalitat per a donar nom a espais de l’urbs sense que hagin transcorregut cinc anys del seu decés.
Seguint el propòsit de donar més visibilitat a figures femenines als carrers de la ciutat, s’han incorporat 12 noms de dones
Aquesta no ha estat l’única decisió que ha validat aquest òrgan. Nelson Mandela tindrà una plaça en el districte de Sant Andreu, en el barri del BonPastor. El polític i activista contra l’Apartheid donarà nom a un espai d’homenatge entre el passeig de Mollerusa i el carrer Tàrrega.
També han aconseguit fer-se amb un espai en la densa capital catalana els fotògrafs Català; l’actor i cantant Martí Garralaga; l’historiador Josep Fontana; l’escriptor Joaquim Amat-Piniella, i el crític i historiador de cinema Miquel Porter i Moix. A més, la rotonda de Bellesguard canviarà de nom, i passarà a anomenar-se plaça de l’Abat Oliba, en la que s’ubica precisament la universitat que porta el seu nom.
Seguint el propòsit de donar més visibilitat a les dones en els noms dels carrers de la ciutat, les dues sessions de la Ponència del Nomenclátor que han validat aquestes propostes han incorporat 12 noms de dones. Entre elles, figuren les compositors Mercè Torrents i Turmo i Lluïsa Casagemas i Coll; la pianista i violinista Antònia Pich i Santasusana, i la fundadora de l’Associació Les Dones del 36, Trinidad Gallego. La transformació de l’àmbit de la presó de Trinitat Vella donarà espai a altres dues dones: l’advocada Montserrat Avilés Vila, i la psiquiatra Roser Pérez Simó.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…