L'entitat augmenta en 38 milions el seu pressupost respecte a 2023, a través d'un conveni entre el president de la Generalitat i el de la fundació
La Fundació La Caixa incrementa el seu pressupost per a acció social a Catalunya. Per a aquest any, l’entitat destinarà 225 milions la inversió social que durà a terme en el territori, arran d’un conveni que han signat el president de la Generalitat, Salvador Illa, amb el de la fundació, Isidre Fainé.
El conveni recull la col·laboració entre totes dues institucions en matèria d’acció social, cultura, educació i recerca, que enguany portarà a incrementar en 38 milions d’euros la de l’any passat. Del total del pressupost, 100 milions es destinaran als programes socials que l’entitat dirigeix especialment als col·lectius més vulnerables.
L’acord “respon a la voluntat del Govern de treballar per una societat més justa i igualitària”, ha assegurat el president de la Generalitat. I és que, segons Illa, “la col·laboració público-privada és essencial per oferir uns serveis públics de qualitat que millorin la vida de la ciutadania”. Pel seu costat, Fainé ha defensat que “l’increment de la inversió social a Catalunya mostra el ferm compromís de la fundació amb la societat i amb el desenvolupament social i humà de totes les persones”.
Entre els objectius bàsics marcats en l’acord destaquen la lluita contra la pobresa infantil, la promoció de l’envelliment actiu i saludable, l’atenció a persones amb malalties avançades i la millora de les condicions laborals i vitals de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió.
Aquests objectius es concreten en programes com el de CaixaProinfància, focalitzat en la pobresa infantil i que el 2023 va atendre 20.555 infants de 13.056 famílies a Catalunya, i en el programa d’integració laboral Incorpora, que va facilitar l’accés a 12.081 llocs de treball l’any passat i la creació de 557 microempreses. A més, la fundació compta amb una entitat d’acció social directa, la Fundació de l’Esperança, que va atendre 2.117 persones i va acollir a 14 dones en situació de vulnerabilitat el 2023.
La fundació compta també amb programes com el d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, que pretén millorar la qualitat de l’atenció a persones que es troben al final de la vida i a les seves famílies i que el 2023 va atendre 9.000 pacients amb 12 equips d’atenció psicosocial que actuen en hospitals i residències. També en aquest àmbit, la fundació treballa amb un programa per a persones grans i per fomentar la seva participació social, en el qual van participar 188.000 persones l’any passat.
Del total del pressupost, 100 milions es destinaran als programes socials que l’entitat dirigeix especialment als col·lectius més vulnerables
A més, l’acord també posa el focus en àmbits com l’educatiu, el cultural i el de la recerca, mitjançant programes com l’EduCaixa; beques de grau i postgrau, i inversió en recerca en salut, també a través del CaixaResearch Institute, que està construint la seva seu al costat del Cosmocaixa.
Precisament el Cosmocaixa forma part del conjunt d’espais culturals dels quals la fundació disposa a Catalunya, que inclouen també centres Caixaforum i les activitats als Jardins de Cap Roig. En total, els centres de divulgació cultural i científica de la fundació van rebre a Catalunya més de dos milions de visitants l’any passat, amb 1,2 milions en el Cosmocaixa, el més visitat. Les propostes i la divulgació cultural de la fundació arriben també a espais com el Palau Macaya, i a institucions culturals que mantenen una aliança amb la fundació.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…