trencadis the new barcelona post

Les galeries catalanes viatgen cap a Arco

La fira d'art contemporani madrilenya també comptarà amb projectes d'artistes catalans

Catalunya serà present a la nova edició d’Arco 2025 amb un total de 16 galeries d’art. L’esdeveniment, que se celebrarà del 5 al 9 de març a Ifema, comptarà també amb professionals de l’art contemporani català per participar en fòrums i trobades.

Rueda de prensa de ARCO 2025.
El director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel, la directora d’Arco, Maribel López, i la membre del comitè organiztador Joana Roda. © ACN

En concret, el programa de la fira inclourà a galeries com Mayoral, Senda, ADN Galeria, Àngels Barcelona, Bombon Projects, Prats Nogueras Blanchard i Chiquita Room. En total, en l’esdeveniment internacional participaran un total de 214 galeries de 36 països.

La fira presentarà més de 30 projectes d’artistes, entre els quals hi haurà set catalans, com Aldo Urbano, des de Bombon Projects; Hessie, des de la galeria Marc Domènech; Alicia Vogel, de Mayoral; Ana Mendieta, de Prats Nogueras Blanchard; Javier Inés, de Rocío Santacruz, i Xavi Bou, des de Senda.

Galería catalana en ARCO en 2024.
La passada edició d’Arco ja va comptar amb 16 galeriess catalanes. © Oriol Bosch / ACN

La participació catalana a la fira no acaba aquí. Dins d’Arco, la Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània ArtsLibris inclourà la presència catalana d’Amagats, AQC Editors, Alejandra Morales, Amen & Co, Arcadia, Espe Pons & Jordi Jové, Fabra i Coats, Fundació Vila Casas, Galeria Senda, ICUB, La Capella, La Virreina, Macba i Xavier Manrique.

A més, la fira comptarà amb la participació de la Fundació Miró i la Fundació Vila Casas. Els seus espais de debat i trobades professionals inclouran a experts catalans, com la directora de conservació del Macba, María Berrios; la directora de la Fundació Antoni Tàpies, Imma Prieto; el director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel, els artistes Ignasi Aballí i David Bestué; la cap de Col·lecció del Macba, Claudia Segura, i la historiadora de l’art Gloria Moure.