Gallo inverteix 15 milions a Granollers per entrar en el mercat del brou

Posa en marxa una planta "puntera a nivell europeu" que té capacitat per produir 140.000 litres al dia i que li permetrà competir amb Gallina Blanca i Aneto

Gallo acaba de culminar una inversió de 15 milions d’euros al complex productiu de Granollers (Vallès Oriental) que li permetrà entrar en el negoci dels brous envasats i competir amb altres marques catalanes de referència com Gallina Blanca, Aneto i El Pavo. L’empresa líder del mercat de la pasta seca fa un pas més en la seva estratègia de diversificació i aposta per nous segments que contribueixin al creixement del grup que, des del 2019, pertany al fons inversor ProA Capital.

La nova planta de brou en bric té una capacitat de producció de 140.000 litres al dia i permet culminar el pla industrial que va activar ProA Capital després de prendre el control de l’empresa fundada per la família Espona i que s’ha centrat en especialitzar cadascun dels quatre centres de producció del grup, que, amb el nou accionista, també ha crescut amb la compra de l’empresa de plats asiàtics Ta-Tung.

“Amb aquesta inversió, Gallo fa un pas decisiu en l’objectiu de mantenir el seu rol de companyia referent en innovació industrial”, destaca l’empresa, que apunta que entrar en brous preparats “suposa un pas transcendental cap al concepte de transversalitat que la companyia va iniciar el 2019, unint la pasta amb noves categories complementàries que incentiven el seu consum: la pasta de forquilla amb les salses i ara la pasta de sopa amb el brou natural”.

El nou brou es comercialitza des del passat mes de novembre amb la marca Caldo natural Gallo i ja es pot trobar a El Corte Inglés i en cadenes de supermercats com Caprabo, Bon Preu, Carrefour i Alcampo. Actualment, s’elaboren quatre varietats: brou de pollastre, brou de pollastre amb pernil, brou de verdures i cocido.

El procés d’especialització de les fàbriques va suposar que a l’històric centre de Granollers deixés de produir-se pasta seca llarga i curta, una activitat que es va concentrar a la planta andalusa de El Carpio (Còrdova). A la capital del Vallès Oriental es va mantenir la producció de pasta plana, és a dir, les plaques per fer canelons i lasanyes; i també la divisió de pasta fresca i de plats preparats. Ara, el complex productiu, on treballen un centenar de persones, s’amplia amb una planta de brous “puntera a nivell europeu“, que ha adoptat “una tecnologia industrial pròpia i exclusiva, concebuda i desenvolupada per l’equip d’R+D del Grup Gallo“. “Aquest projecte disruptiu suposa, a més, l’aposta per la digitalització de la companyia”, destaca Gallo, que assegura que amb aquestes instal·lacions “transformaran el mercat dels brous a Espanya”.

“És una revolució que ens planteja un repte a nivell logístic, tecnològic i humà, alhora que situa la planta de Granollers com a punta de llança dins de l’estratègia de creixement de la companyia, liderant el seu primer projecte de digitalització”, explica Montserrat Tort, directora de la planta industrial barcelonina.

Gallo aspira a esgarrapar quota de mercat a les grans marques que actualment lideren el sector, encapçalades pel grup familiar GBfoods, propietari de Gallina Blanca, i que ha redoblat la seva aposta per aquest negoci amb el llançament del brou envasat El Pavo. L’altre gran operador —sense tenir en compte les marques blanques— és Aneto, propietat del també grup familiar català Adam Foods.

Línia d’envasat dels nous brous de la marca.

Gallo té l’ambició d’assolir una posició rellevant en aquesta categoria amb un alt potencial de creixement”, subratlla el grup, que assegura que el seu brou “és el més natural del mercat” i que s’elabora únicament “amb ingredients frescos i procedents de productors de proximitat”. L’envàs és un bric totalment reciclable, amb un 87% del material d’origen vegetal i que compta amb tap de canya de sucre i no de plàstic.

A Catalunya, Gallo posseeix dos centres de producció més situats a Sant Vicenç dels Horts, on es troba la planta de plats preparats asiàtics de Ta-Tung, i a Esparreguera, on es fabrica pasta sense gluten i també un nou tipus de pasta elaborada amb llegums (pèsols, cigrons i llenties).

Amb una facturació de 184 milions el 2021, Gallo controla una quota de mercat propera al 35% en pasta seca, un 29% en salses i un 16% en farines.

La nova fàbrica utilitza ingredients frescos i té capacitat per a 140.000 litres diaris.
Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024