Good News Barcelona

Gastrodona, la cita de les dones de la cuina i la restauració

La segona edició de l'esdeveniment virtual reunirà 20 professionals reconegudes en el món de la gastronomia catalana per la seva trajectòria, però també empresàries, productores i elaboradores que estaran set hores davant dels fogons. La cita, el dimarts 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Una vintena de reconegudes professionals de la gastronomia es donaran cita el proper dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per participar en la segona edició de Gastrodona. L’esdeveniment reunirà davant dels fogons dones de la cuina i la restauració catalanes, però també empresàries, productores i elaboradores.

Seran set hores de cuina i pastisseria en directe —amb les elaboracions, demostracions i xerrades— fins a la realització de maridatges amb cervesa, que es podran seguir per streaming a través del canal de YouTube de Gastroevents online.

L’edició d’aquest any ha incrementat la participació fins a 20 professionals, amb una àmplia varietat de propostes per a tot tipus d’interessos, que són una font d’aprenentatge.

La jornada comptarà amb les intervencions de xefs com Ada Parellada (restaurant Semproniana, de Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, de Barcelona), Eli Farrero (restaurant El ventador, de Barruera), Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols, d’Olot); les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, de Barcelona), i la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, de Barcelona), qui maridarà les elaboracions que es preparin al llarg de la jornada amb cerveses Damm.

En el vessant més empresarial, Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur), Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar) i Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència).

També hi seran Patty Torres i Berta Argenté, responsables de She Bistro, projecte social que, a través de la cuina, forma i dona feina a dones víctimes de violència de gènere, incorporant-les al món laboral en establiments de restauració propis.

El 2021, es va celebrar la primera trobada, amb 16 participants i amb la xef Carme Ruscalleda al capdavant.
Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Dins la Copa de l'Amèrica
  • Good News Barcelona

L’Emirates Team New Zealand: l’equip que va portar la Copa de l’Amèrica i vol tornar a guanyar-la

Els neozelandesos s'han instal·lat a l'antiga terminal de Baleària, entre escales automàtiques i taquilles, i…

6 de setembre de 2024
  • El Bar del Post

Jordi Amor: En constant recerca de l’autor

“Com tothom, soc moltes persones alhora. I una d'aquestes persones és un narrador que, al…

6 de setembre de 2024
  • La punyalada

Rectificar

L’Ajuntament ha arribat a la sana conclusió que situar unes plantes en un carrer del…

6 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sail Team BCN es prepara per passar a la història amb vocació de continuïtat

L'equip femení i juvenil que competirà a la Copa de l'Amèrica entrena a la seva…

5 de setembre de 2024
  • Good News Barcelona

Panerai desembarca a Passeig de Gràcia amb la seva primera ‘boutique’ a Barcelona

La firma d'alta rellotgeria ha obert de la mà de Rabat i buscant coincidir amb…

5 de setembre de 2024
  • Gastronomia

Estrella Damm ret homenatge a la 37a Copa Amèrica amb una edició limitada de la seva llauna de 25cl

Estrella Damm, patrocinador oficial de la Louis Vuitton 37a America’s Cup, ha llançat una edició…

5 de setembre de 2024