Gastronomia

Gastronomic Forum Barcelona reuneix els xefs del futur per repensar la restauració

El saló comptarà amb més de 130 xefs i experts i més de 350 empreses per abordar les noves tendències del sector i per impulsar la cuina responsable

Abordar els reptes de la gastronomia i la restauració per repensar el sector amb una mirada de responsabilitat social. Amb aquest objectiu, Gastronomic Forum Barcelona reunirà més de 130 xefs i experts i a més de 350 empreses del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, on s’abocarà a les tendències del futur en gastronomia, hostaleria i foodservice.

Amb el lema Repensem la restauració, el saló comptarà amb un centenar de ponències, taules rodones i showcookings. A més, tornarà a reunir expositors representatius de tots els segments del foodservice, consolidat com el saló de referència dels professionals de l’hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia de Fira de Barcelona.

“Tornarem a ser un punt de trobada del sector en el qual fer negoci, compartir experiències, descobrir innovacions i debatre sobre els grans reptes del futur de la restauració”, ha defensat Josep Alcaraz, director del saló. Els reptes s’abordaran en una edició en la qual es posarà el focus en la restauració del futur. D’aquesta manera, el saló mirarà “diferents maneres d’abordar temes de candent actualitat, com la conciliació, els nous horaris i l’aplicació de noves tecnologies en el sector”, ha agregat el també codirector Pep Palau.

Per apropar aquestes tendències de futur, l’esdeveniment comptarà amb la participació de firmes de referència i de grans distribuïdores. Entre elles, hi figuren Damm, BonÀrea, Cuinats Jotri, Makro, Assolim, Vins Estela, Randstech, Welbilt, Arcon, Triticum, Gran Blau, Natureco, Sosa Ingredientes, Vinyals Gourmet i Unox, que presentaran els seus projectes i novetats. El saló comptarà amb marques que s’estrenaran com a expositores enguany, com Bidfood, Grupo Borras, Meritem, Congelados Inserte, Garcia de Pou i Cominport. La zona expositiva es complementarà amb un programa d’activitats amb 130 experts i xefs, que junts sumen 42 estrelles Michelin.

Cuina responsable i xefs del futur

La responsabilitat social serà transversal en el saló, i prendrà especial protagonisme amb la participació de figures com Selassie Atadika, que va obrir un restaurant a Ghana en el qual treballa amb un equip format només per dones, i projectes com el d’Andrés Torres i Sandra Pérez, que va ser premiat amb el Basque Culinary World Prize recentment per la seva intervenció des de la cuina en situacions de crisis d’escala global.

Els professionals del futur prendran especial protagonisme en l’eix temàtic Generació 90, en el qual es posarà en relleu el paper de xefs i bartenders amb menys de 35 anys. Aquests joves exposaran la seva nova manera de veure la cuina, reinterpretant la tradició, amb més consciència ecològica i apostant per la conciliació horària. En aquest àmbit, l’esdeveniment dedicarà una sessió al relleu generacional, protagonitzada pels fills d’alguns dels xefs més prestigiosos de Catalunya. Participaran a la sessió Martí i Marc Roca, del Celler de Ca Roca; Carlota Puigvert, de Les Cols; Guillem Pérez, de Miramar, i Pol Ruiz i Marc Cano, que prenen el relleu generacional d’Aürt tot i fer-ho sense vincle familiar.

Gastronomic Forum Barcelona comptarà amb una zona expositiva i amb activitats.

Mirant a la Regió Mundial de la Gastronomia

A pocs mesos que Catalunya s’estreni com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el saló tindrà la cuina catalana com un dels seus eixos principals. Per dur-la al saló, hi participaran figures com les d’Oriol Castro i Eduard Xatruch de Disfrutar, que presentaran al saló els nous plats del millor restaurant del món per The World’s 50 Best Restaurants. Xefs de renom es reuniran a l’esdeveniment en sessions com la que congregarà a Artur Martínez, d’Aürt; Nandu Jubany, de Can Jubany; Adrià Juncà i Isabel Juncà, de Ca l’Enric; Albert Raurich i Takeshi Somekawa, de Dos Pebrots; Marc Gascons, d’Els Tinars; Borja Sierra, de Granja Elena; Joel Castañé i María Ángeles Chiriboga, de La Boscana, i Víctor Quintillà i Mar Gómez, de Lluerna.

La tradició en la gastronomia i el retorn a les arrels s’abordarà des de l’experiència de xefs com Adejoké Bakaré, la primera dona negra del Regne Unit i la segona a nivell mundial a obtenir una estrella Michelin, amb el seu restaurant Chisuru de Londres.

El saló inclourà tallers i degustacions.

Participarà també el xef turc Osman Sezener, focalitzat en la sostenibilitat i el malbaratament zero. Tot això en un saló que també donarà espai a tendències actuals com la dels aliments fermentats, amb un taller amb degustació amb Kwang Uh i Mina Park, del restaurant coreà de Los Angeles Baroo.

La pizza també serà una de les protagonistes del saló, que acollirà per primera vegada el campionat d’Espanya Pizza per Passió. A més, es tornaran a concedir els premis Cuiner Gastronomic Forum Barcelona, a més d’altres guardons que es lliuraran durant l’esdeveniment. No podria faltar a la cita un espai per a les postres i la rebosteria, que endolcirà el saló de la mà de grans noms com els de Jordi Roca i Raúl Bernal.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024