Ecosistema emprenedor

La Generalitat destina tres milions a facilitar la transferència tecnològica

Un total de 21 centres universitaris es beneficiaran d'aquest ajut, que finançarà projectes d'R+D amb 160.000 euros

La transferència del coneixement que es genera a les universitats a la indústria és una de les assignatures pendents del sistema de recerca català. Trobar una aplicació comercial a les tecnologies que es poden idear en un laboratori és un procés complicat, com també ho és que les companyies guanyin competitivitat incorporant noves innovacions.

Per facilitar-ho, la Generalitat, a través d’Acció, destinarà gairebé tres milions d’euros en ajuts directes a 21 projectes de recerca i desenvolupament (R+D) centrats en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la biotecnologia, la fotònica, la manufactura, els nous materials o la nanotecnologia. En concret, cada grup universitari rebrà fins a 160.000 euros per treballar conjuntament amb una empresa durant tres anys.

“És clau dissenyar actuacions per fomentar la col·laboració entre entitats de recerca i empreses, facilitant així la transferència de coneixement tecnològic diferencial cap al mercat, amb l’objectiu que l’ecosistema d’innovació català estigui molt més integrat, amb la creació de coneixement i la seva aplicació empresarial cada cop més connectats”, explica el conseller delegat d’Acció, Joan Romero. “La tecnologia juga un paper cada cop més important en la competitivitat de les empreses, que necessiten incorporar-la de la forma més ràpida possible”, afegeix.

En aquesta convocatòria hi podran participar grups de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la xarxa CERCA i el CSIC.

Tots els centres han de comptar amb l’acreditació Tecnio que atorga Acció per poder beneficiar-se de l’ajut. Aquest segell identifica els desenvolupadors públics de tecnologia a Catalunya per a les empreses. Actualment, hi ha 58 grups que el tenen. Entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l’acreditació Tecnio van obtenir 300 milions d’euros d’ingressos totals i 90 en contractes d’R+D amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir 61 patents transferides i es van crear 17 spin-offs.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La fira Seafood generarà un impacte de 156 milions d’euros a Barcelona

L'esdeveniment, que se celebrarà del 6 al 8 de maig en el recinte Gran Via…

10 d'abril de 2025
  • Al carrer

Entre Marie Curie i Albert Einstein

El nomenclàtor de Barcelona ha convertit Nou Barris, concretament la seu del districte, en un…

10 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025