Amb l'objectiu de plantar cara a la pandèmia i fer que la ciutat superi la crisi, l'Ajuntament de Barcelona preveu mobilitzar el proper any una xifra rècord en els seus comptes, amb un total de 3.231 milions
L’Ajuntament de Barcelona vol fer front a la greu crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid-19 amb un pressupost expansiu de 3.231 milions d’euros, el volum de recursos mobilitzat més elevat de la història. Tot i l’aturada econòmica, el Govern municipal planteja un augment de 197,5 milions d’euros per abordar les noves necessitats de la ciutat postcoronavirus: gestionar i donar resposta a l’emergència social i impulsar amb recursos públics la reactivació de l’economia, posant un èmfasi especial en els sectors i col·lectius més colpejats per la pandèmia.
Pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, els pressupostos que planteja el consistori són “els que la ciutat necessita i els que estan esperant moltes famílies i empreses que ho estan passant malament”. Collboni ha exposat a la presentació del projecte dels pressupostos l’obligació d’abordar la realitat que ha imposat el coronavirus, amb molts barcelonins que han perdut la feina i tenen dificultats per arribar a final de mes, i molts autònoms i pimes en crisi. Malgrat tot, Collboni ha defensat que el 2021 serà l’any de la recuperació, a la qual vol contribuir el consistori amb tots els recursos que tingui a l’abast.
Concretament, el projecte de pressupostos pel 2021 preveu incrementar la despesa i la inversió a nivells màxims històrics. Així, la despesa corrent arribaria fins als 2.415,5 milions d’euros, amb un increment de 29,5 milions d’euros respecte als pressupostos vigents, i la inversió ho faria fins als 795,4 milions d’euros, amb 202 milions d’euros més. La construcció d’habitatge social i la transformació de l’espai públic són les principals partides d’inversió que ha dibuixat el Govern municipal, clarament marcades per la necessitat de donar resposta a la pandèmia.
La construcció d’habitatge social i la transformació de l’espai públic són les principals partides d’inversió del projecte de pressupostos
Pel que fa als ingressos, la previsió per l’any que ve es basa en les aportacions extraordinàries de l’Estat —si el Govern central aconsegueix aprovar els seus comptes—, la suspensió de les regles fiscals que permeten utilitzar els romanents i la possibilitat d’endeutar-se. Però també contempla la reducció dels ingressos propis, amb la congelació dels tributs municipals i la rebaixa del 75% en la taxa de terrasses prevista en les ordenances fiscals.
Amb la presentació del projecte de pressupostos d’aquest divendres, s’inicia el camí per aprovar-los, començant amb la ronda de contactes i de negociació amb els diferents grups municipals. La intenció de l’equip d’Ada Colau és arribar a un acord “amb una màxima majoria” per tirar-los endavant, segons ha remarcat el regidor de Pressupostos i Presidència, Jordi Martí. I, si no s’aconsegueix, tant Collboni com Martí han advertit dels riscos, amb una pròrroga dels comptes d’aquest any i la pèrdua de 500 milions d’euros de capacitat per part de l’Ajuntament per abordar la crisi.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…