La instal·lació, de nou metres de diàmetre, ocuparà un lateral de la plaça, que per primera vegada tindrà una decoració unitària d'Ajuntament i Generalitat
L’habitual i sovint polèmic pessebre de la Plaça Sant Jaume de Barcelona canvia de format enguany, i es prendrà forma a través d’una estrella lluminosa de 20 puntes i de nou metres de diàmetre. Amb el nom d’Origen i amb un pes de 2,5 tones, la peça vol traslladar a l’origen de l’univers i a la transformació de la foscor en llum i energia.
L’estructura, de ferro, metacrilat i llum LED, és una creació artística de l’arquitecte i artista Xevi Bayona i del creador digital Àlex Posada, i dominarà el panorama de Sant Jaume des del 29 de novembre fins al 5 de gener, acompanyada per una banda sonora original. La instal·lació s’ha dissenyat amb una vocació artística i simbòlica, amb l’objectiu de convidar a la reflexió sobre l’origen de tot i sobre els cicles naturals.
L’estrella ho farà en tota la seva esplendor a la nit. A partir de les 18.30 i fins a les 22 hores, cada mitja hora la plaça es convertirà en l’escenari d’un espectacle audiovisual immersiu, en el qual l’estrella tindrà un paper principal. Els assistents podran connectar els seus mòbils amb el so en directe de la instal·lació, i podran escoltar-lo des dels seus dispositius.
El pati de Carruatges de l’Ajuntament acollirà aquest any el pessebre tradicional de l’Associació de Pessebristes
Per primera vegada, la instal·lació parteix d’una col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat, i reflexos de llum de l’estrella es projectaran en les seves façanes, que compartiran també la mateixa ornamentació. Així, les dues institucions han optat aquesta vegada per oferir una ambientació unificada, protagonitzada per aquesta estrella monumental.
Tot i el protagonisme de l’estrella, els amants dels pessebres tradicionals no hauran d’anar molt lluny per observar les figures del pessebre. El pati de Carruatges de l’Ajuntament acollirà aquest any el gran pessebre tradicional de l’Associació de Pessebristes, que es traslladada des del Museu Marès, on s’instal·lava fins ara. El pessebre estarà marcat enguany per l’ambientació marinera, i és que parteix d’una doble inspiració: la Copa de l’Amèrica, i el centenaris del poeta Joan Salvat-Papasseit, que va treballar en el Moll de l’Assot. El pessebre tradicional, de vuit metres de llarg per quatre de fons, podrà visitar-se també des del 29 de novembre fins al 5 de gener, excepte el dia de Nadal i el d’Any Nou.
A més, la Generalitat oferirà dues jornades de portes obertes, en les quals es podrà accedir a espais habitualment reservats, que canvien les portes tancades per elements nadalencs. Les jornades s’han previst per al cap de setmana del 14 i 15 de desembre entre les 12 i les 20 hores per als espais més emblemàtics del Palau, mentre que del 16 al 20 de desembre es podrà accedir al Pati Gòtic entre les 17 i les 21 hores per a veure el tió, avets i un altre pessebre de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.
'Baró Estardipen. Presó general de gitanos i gitanes' és una mostra que vol reparar la…
Comertia reuneix l'àmbit empresarial per abordar l'actualitat i el futur del comerç amb figures i…
L'artista Miquel Barceló serà el responsable de decorar l'interior de la renovada catedral Notre-Dame amb…
Em permetran que enceti la meva col·laboració al The New Barcelona Post parlant d’un fenomen…
El nou centre dinamitzarà l'ecosistema emprenedor vinculat al clima de la ciutat i el seu…
Les tres primeres empreses d’innovació tecnològica marina s’instal·len la propera setmana als antics tinglados del…