restaurante Bosco de Lobos Barcelona
El nou local disposa d'una terrassa jardí que simula un bosc.

Tragaluz porta a Barcelona el restaurant Bosco de Lobos i suma 16 locals a la ciutat

El nou local ofereix plats de cuina tradicional italiana, ha suposat una inversió d'1,4 milions d'euros i es troba en ple districte financer, a la zona de Diagonal amb Maria Cristina

Nova obertura del Grup Tragaluz a Barcelona. Després de superar la dura crisi que va causar la pandèmia al sector de la restauració, la companyia controlada pel fons Miura Private Equity torna a ampliar la seva presència a la capital catalana, ciutat on va néixer el 1987 de la mà de Rosa Esteva i del seu fill, Tomàs Tarruella. El grup acaba d’inaugurar el restaurant Bosco de Lobos, un concepte desenvolupat a Madrid i que ara traslladen a Barcelona amb el repte de repetir el mateix èxit.

El nou local, basat en la cuina tradicional italiana, es troba a la planta baixa de l’edifici d’oficines Diagonal 605, al tram comprès entre Maria Cristina i L’illa. L’obertura ha suposat una inversió d’1,4 milions d’euros i ha permès crear 30 llocs de treball. Bosco de Lobos eleva a 16 el nombre de restaurants del Grup Tragaluz a Barcelona, on també gestiona el club nocturn G-Spot Club.

L’empresa, que també opera a Madrid i Mallorca, té un total de 21 restaurants entre les tres ciutats, amb marques com Fiskebar, Gallito, Cuines de Santa Caterina, Negro, Pez Vela, Bar Lobo, Bar Tomate, Ana La Santa i Luzi Bombón. El primer Bosco de Lobos es va inaugurar a Madrid el 2014 i ara la proposta aterra a Barcelona amb un local de grans dimensions que compta amb una terrassa de 600 metres quadrats que permet menjar sota els arbres. “Bosco de Lobos és com poder fugir de la ciutat, un lloc on menjar en un bosc és possible”, assenyalen el xef del grup, Alex Duran, i Tomás Tarruella, cofundador de Tragaluz.

restaurante Bosco de Lobos Barcelona
Bosco de Lobos es troba a la part interior de l’edifici Diagonal 605. ©TheNBP

Situat en ple districte financer de la ciutat, l’edifici Diagonal 605 és propietat de Merlin Properties i acull les oficines d’empreses com Lacer i Levi‘s. Compte amb un local comercial llogat a Benetton a la façana de l’immoble que dóna a Diagonal, però Bosco de Lobos s’ha ubicat a la part posterior de l’edifici, fet que li permet disposar d’una àmplia terrassa situada en un pati que els paisatgistes Pepote Comella i Mauricio Ramírez han convertit en un bosc verd.

Amb capacitat per a 160 comensals, Bosco de Lobos té també un ampli porxo i un restaurant interior amb grans finestrals i una cuina oberta. L’estudi d’interiorisme Francesc Rifé ha apostat per una estètica minimalista on ressalten la fusta i la sorra premsada.

Al capdavant dels fogons hi ha dos joves xefs italians, Mateo Spinelli, originari de Cosenza, i Alex Kalanja, nascut a Roma, disposats a oferir “la veritable cuina Italiana a la ciutat de Barcelona”. Amb plats que oscil·len entre els 7 i els 17 euros, a la carta hi trobem amanides, carpaccios, pasta i pizzes, amb propostes com el carpaccio d’espàrrecs amb ricotta, llimona i créixens o els radiccio amb pera, gorgonzola i avellanes. Altres suggeriments són els espaguetis a la carbonara de gambes; pappardelle alla Bolognese; calzone di Ricotta i pecorino amb marinara; carpaccio de pop amb fonoll; i tagliolini amb anxoves i llimona.

restaurante Bosco de Lobos Barcelona
La terrassa jardí disposa de 600 metres quadrats. ©TheNBP

Pràcticament un any abans de la pandèmia, el juny del 2019, el fons barceloní Miura, liderat per Luis Seguí, va comprar el 67% del Grup Tragaluz, en una operació que també va incloure En Compañía de Lobos, una empresa que havia creat Tomás Tarruella en paral·lel a la que compartia amb la seva mare. Tarruella es va quedar amb el 33% del capital, mentre que Rosa Esteve va vendre totes les seves accions, però es va quedar amb la propietat de l’icònic Mordisco. Del 67% de Miura, el 5% va ser subscrit per l’advocat i inversor Gonzalo Rodés, soci fundador d’Aldea Ventures.

Pocs mesos després de la compra, Victor Xampeny va ser nomenat conseller delegat de Grup Tragaluz, després d’una llarga trajectòria de més de 20 anys a Eat Out (Pans & Company), empresa que pertanyia al hòlding familiar Agrolimen i que va ser adquirida per la companyia portuguesa Ibersol.

restaurante Bosco de Lobos Barcelona
Els joves xefs de Bosco de Lobos. ©Lekuona Studio

 

Tags from the story