L'agència de viatges digital barcelonina va facturar un 70% més el 2023 i el seu objectiu aquest any és ingressar entre cinc i sis milions d'euros. Les parelles de nuvis que els encarreguen l'organització del viatge de noces somiat són els seus principals clients.
Carla Tarrés treballava en una empresa tecnològica de màrqueting digital quan el 2019 va decidir emprendre en el competitiu negoci de les agències de viatges, on va veure que existia un fort potencial de transformació mitjançant la combinació d’un ús intensiu de la digitalització amb una altra gran tendència global en el sector del consum: la personalització. Va ser així com va fundar a començaments del 2020 Hanaley, una agència de viatges online amb seu a Barcelona que ofereix exclusivament itineraris a mida, allunyant-se totalment de la venda de paquets turístics i fugint del concepte de viatges organitzats o en grup.
La missió de Hanaley —que pren el seu nom a una badia de Hawaii— és fer realitat el viatge somiat per qualsevol viatger, recolzant-se en la tecnologia i en l’assessorament personalitzat que ofereixen els experts professionals del sector turístic que té en plantilla i que són coneixedors de les destinacions més desitjades del planeta. A partir de les preferències i de la destinació escollida per cada viatger, Hanaley dissenya una experiència totalment personalitzada, ocupant-se de la reserva dels vols i hotels i també de l’organització de totes les excursions i activitats de valor afegit i diferencials que realitzaran al país. No hi ha cap viatge igual, ja que encara que es repeteixi el destí, hi ha viatgers que prioritzen, per exemple, les experiències gastronòmiques i d’altres les lúdiques, culturals o esportives. El preu mitjà dels viatges únics de llarga distància que planifiquen oscil·la entre els 6.000 i els 12.000 euros per persona, amb una durada d’uns tretze dies.
Les parelles de nuvis, àvides d’organitzar el viatge de noces de la seva vida, són els principals clients de Hanaley, ja que generen el 50% del seu negoci. Japó, Perú, Colòmbia, Indonèsia, Austràlia, Nova Zelanda, Hawaii, Polinèsia i Malàisia són actualment els grans viatges més desitjats pels usuaris de Hanaley, que treballa també safaris i rutes a països africans com Tanzània, Kenya i Botswana, i destinacions asiàtiques com la Xina, Bhutan, Nepal i Uzbekistan. Els road trip pels Estats Units són un altre dels productes més demanats.
El 2023, la startup va organitzar 330 experiències personalitzades per a uns 820 viatgers, cosa que es va traduir en una xifra de negoci de 4,25 milions d’euros, amb un increment del 70% respecte a l’any anterior, quan va facturar 2,5 milions. Des dels seus inicis en plena pandèmia ja suma més de 1.900 viatgers i 750 viatges personalitzats. “Nosaltres no organitzem diferents tipus de viatges, sinó que organitzem viatges per a diferents tipus de viatgers. Cada client és únic i, per tant, cada viatge ho ha de ser”, afirma Tarrés. Segons l’emprenedora, “la clau de l’èxit” de Hanaley i del seu ràpid creixement és “haver-se sabut adaptar a les necessitats del consumidor actual, molt diferents de les de fa uns anys. Complir tots els requisits del nou consumidor, alhora que oferim un servei de qualitat, és el que ens ha ajudat a assolir aquests resultats”.
El seu objectiu és tornar a créixer a doble dígit aquest any, assolir una facturació d’entre cinc i sis milions d’euros, i entrar en rendibilitat gràcies a una major eficiència de les operacions. La plantilla ja ha crescut en quatre persones des de començament del 2024, fins a sumar un equip de 19 professionals, la majoria experts en grans viatges i en les destinacions més demandades pels seus clients. Es preveu que al llarg de l’any s’incorporaran unes tres o quatre persones més.
Hanaley, que té una estructura molt lleugera basada en el teletreball i en la captació de clients mitjançant tècniques de màrqueting digital i recomanació, s’ha finançat fins ara amb el capital inicial de 29.000 euros que van aportar un grup de cinc socis, encara que actualment Tarrés és l’única accionista. Assegura que els primers dos anys, a conseqüència de la pandèmia, van ser molt difícils, però ara es mostra satisfeta d’haver persistit i aconseguit validar el model de negoci sense haver hagut d’executar encara a una ronda de finançament.
Tanmateix, Tarrés ja ha començat a reunir-se amb fons d’inversió per poder tancar a finals d’any una primera ronda amb què preveu finançar l’expansió internacional de l’empresa i continuar invertint en tecnologia. Actualment, la web de Hanaley només està disponible en castellà, però a partir del 2025 la idea és incorporar nous idiomes com l’anglès, el francès i l’alemany per poder exportar el seu model de viatges personalitzats online a països europeus com França i Alemanya. De moment, la companyia acaba d’iniciar aquest mes una prova pilot a Mèxic, confiant que aquest país es pugui convertir en el segon mercat abans de l’obertura d’Europa. Avui, el 90% dels clients de Hanaley són espanyols, fonamentalment de Barcelona i de Madrid; i el 10% ja són estrangers, que han conegut l’empresa per recomanació.
“Operem en un mercat molt competitiu, per això és una gran satisfacció veure que un 20% dels clients ja ens arriben per recomanació d’usuaris que ja ens han provat. A més, tenim ja una ràtio de recurrència del 15%, és a dir, de clients que ja han viatjat més d’una vegada amb nosaltres”, assegura Tarrés.
L’emprenedora prefereix no xifrar per ara l’import de l’ampliació de capital que està dissenyant Hanaley. “Ens cal finançament per fer front als nostres plans de futur, sí, però no volem que sigui a qualsevol preu. Ha estat molt difícil arribar fins aquí, i per això vull triar molt bé els futurs inversors, que han d’apostar per un creixement sostenible i viable en el temps”, conclou.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…