La ‘startup’ barcelonina proposa canviar les plataformes habituals de grans multinacionals per una xarxa descentralitzada que utilitza dispositius de particulars basada en tecnologia ‘blockchain’
En una societat digital en la qual la tecnologia acompanya cada gestió i cada activitat del dia a dia, la generació d’informació, dades i arxius requereix d’un vast espai d’emmagatzematge, que fins ara es concentra en grans multinacionals que reuneixen gran part de la informació a nivell mundial, com Google, Dropbox i Amazon. Davant aquests gegants tecnològics, emergeix Hello.app, que proposa tot el contrari a emmagatzemar dades de forma centralitzada.
Amb aquest objectiu, la startup proporciona eines per crear una xarxa d’emmagatzematge utilitzant dispositius de particulars a través de tecnologia blockchain. Per disposar d’aquest espai, l’empresa pagarà a particulars que cedeixin espai que no utilitzin dels seus aparells, ja siguin mòbils, ordinadors o tauletes.
Impulsada pels emprenedors Álvaro Pintado i Alexander Baikalov, ara de 20 i 21 anys, el projecte opera actualment en format únicament web i en versió beta, i s’està preparant per a llançar la seva app, pas que preveu fer durant els pròxims mesos. Ara disposa de 250.000 usuaris a tot el món, i es marca com a objectiu aconseguir els tres milions d’usuaris durant l’any vinent.
La plataforma, de Web3 i codi obert, permetrà o bé guardar informació i arxius a la xarxa, o bé oferir part de l’espai del dispositiu a aquesta xarxa, dues funcions que seran incompatibles entre elles. Els usuaris que cobrin per cedir el seu espai podran deixar de fer-ho quan el necessitin, i podran retirar els diners generats per llogar el seu espai quan considerin, a partir d’un mínim que està per fixar, al voltant dels cinc o deu euros.
El preu que cobrin els usuaris per cedir o guardar espai el marcarà l’oferta i la demanda, a través d’un algoritme. Un equip de vuit joves d’entre 18 i 28 anys treballa en programació dins de Hello.app, però també compta amb una xarxa de col·laboradors externs, que poden contribuir al desenvolupament de la plataforma pel fet de ser de codi obert.
L’eina està dissenyada perquè tant particulars com empreses puguin emmagatzemar les seves dades, encara que la startup preveu que els beneficis arribin sobretot de l’àmbit empresarial. Tot i la complexitat del projecte i del seu desenvolupament, Pintado recalca que “la idea és que utilitzar l’app sigui el més fàcil possible”, amb la finalitat que qualsevol usuari pugui utilitzar-la per cedir espai o per emmagatzemar els seus arxius.
Des de la seva posada en marxa fa tres anys, Hello.app ha aixecat prop de 800.000 euros, els últims 500.000 provinents d’una ronda de finançament que va tancar al juliol, amb la qual l’empresa va passar a estar valorada en 16 milions. L’empresa, que va comprar el domini més car de la història a Espanya per 107.000 euros, es proposa continuar creixent fins a convertir-se en unicorn en els pròxims tres anys.
La 'cleantech' factura més d'un milió d'euros mensuals i es fixa com a objectiu per…
Durant molts anys, als ecosistemes emprenedors de Barcelona, la companyia Glovo era presentada com el…
Experts de grans companyies abordaran estratègies per combatre la discriminació i exposaran casos d'èxit i…
Les companyies radicades a la província van engrandir la seva facturació un 20% entre 2021…
El consell d'administració ha decidit per unanimitat tornar a fixar-la a Sant Vicenç dels Horts
La ‘startup’ desenvolupa un sistema que permet administrar fàrmacs directament a les cèl·lules canceroses a…