Heura Foods reforça el seu equip directiu amb l’objectiu de fer front al seu ritme de creixement accelerat i poder emprendre els múltiples projectes que té sobre la taula per continuar impulsant la seva internacionalització i el llançament de nous productes. La companyia barcelonina d’aliments vegetals substitutius de la carn acaba de fitxar Cristina Roig com a nova Chief Product Officer (CPO), és a dir, com a directora de producte i també d’estratègia.
L’executiva catalana ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional al sector de l’alimentació, exercint diferents responsabilitats en companyies de gran consum com GBfoods (Gallina Blanca), Bacardi, Panrico–Donuts, Mondelez, Danone Waters (Font Vella) i Cacaolat. En aquesta última companyia, propietat del grup Damm, Roig ha exercit com a directora de màrqueting i innovació des del 2020, tot i que en l’últim any havia assumit també les funcions de Growth Director.
Ara deixa la icònica empresa fabricant de llet i batuts de cacau per incorporar-se a l’equip que lideren els cofundadors d’Heura, Marc Coloma i Bernat Añaños, dos emprenedors activistes que s’han proposat revolucionar el sistema alimentari actual, que consideren obsolet, i acabar amb el consum de carn animal oferint als consumidors una font de proteïna alternativa vegetal.
“Cristina Roig s’uneix a l’equip d’Heura com a CPO amb l’objectiu d’ajudar en l’evolució de la companyia, donant a conèixer els nous productes i els valors de marca als consumidors. Amb la seva visió integral de tota la cadena de valor, subministrament, canals de distribució i mercats aconseguirà captar nous clients i establir una estratègia de negoci òptima per a l’organització”, afirmen des de l’empresa.
Heura va duplicar la seva xifra de negoci el 2021, en assolir unes vendes de 17,7 milions d’euros, davant els vuit milions del 2020. Aquest 2022, preveuen, com a mínim, tornar a duplicar la facturació. Aquest impuls respon al llançament de nous productes i al ràpid creixement del nombre de botigues on és present la marca, xifra que es va multiplicar per quatre a l’exercici anterior. Actualment, la firma és present en més de 18.000 punts de venda a 20 països: Espanya, Andorra, Portugal, França, Països Baixos, Regne Unit, Bèlgica, Itàlia, Polònia, Suècia, Singapur, Hong Kong, Vietnam, Egipte, Canadà, Mèxic i Xile.
Per finançar el creixement, el mes d’abril passat Heura va aconseguir tancar en un temps rècord una ronda de finançament de 4 milions d’euros a través de la plataforma Crowdcube que li va permetre incorporar al seu accionariat 4.500 petits inversors que van efectuar una inversió mitjana de 925 euros. A mitjans de l’any passat, Heura va captar quatre milions d’euros més en una altra campanya de crowdfunding, en què van participar més de 3.000 inversors, entre els quals hi havia els futbolistes Saúl Ñíguez, Cesc Fàbregas, Borja Iglesias, Sergi Roberto i Chris Smalling. A l’accionariat d’Heura també hi participen fons internacionals com New Crop Capital (EUA), Green Monday (Hong Kong), Kale United (Suècia) i Tech Transfer Agrifood (Espanya) i inversors com el fundador de Glovo, Oscar Pierre.
Al llarg del 2022, Heura té previst desenvolupar fins a deu nous productes, que se sumaran als seus nuggets, hamburgueses, salsitxes, xoriço o mandonguilles que imiten la carn de pollastre, de vaca o de porc. Per donar a conèixer la seva nova hamburguesa, elaborada amb proteïna de pèsol, Heura va anunciar ahir que ha llançat una sèrie de minijocs al famós videojoc de Minecraft, que suma 3 milions de jugadors. Segons la companyia, la presència de la marca a l’univers Minecraft permet apropar-la a un públic potencial molt ampli i és un suport addicional a la seva estratègia per divulgar els beneficis d’adoptar una alimentació plant based.
“Volíem anar on es troben els Good Rebels i trobar una manera disruptiva que la gent sàpiga que hi ha opcions delicioses, saludables i més sostenibles per gaudir dels seus menjars favorits”, va dir Marc Coloma durant la presentació de la iniciativa, que va comptar amb la col·laboració de la gamer internacional Elisa Waves, que és vegetariana.