Diagonal Vertical serà el nou nom de la coneguda com a Torre Banc Sabadell, que mantindrà la seva singular façana de vidre. El seu exterior envidrat, que es recobrirà de vidres fotovoltaics i de vegetació amb espècies autòctones, albergarà un interior renovat per oferir espais d’oficines de categoria de classe A. La reforma, que compta amb una inversió de 20 milions, pretén així mantenir l’essència de l’icònic immoble, alhora que el reconverteix en espais de treball adaptats a les noves necessitats del mercat.
La singular torre, situada en encreuament entre l’Avinguda Diagonal i el carrer Balmes, està renovant el seu interior i instal·lacions de la mà del grup immobiliari Hines, que el va comprar a Banc Sabadell el 2021. La rehabilitació acabarà previsiblement en el tercer trimestre d’enguany.
Dissenyat per Santiago Balcells i Francesc Mitjans i inaugurat al febrer de 1969, l’edifici està sent remodelat per l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig, amb l’estudi d’interiorisme Buckley Gray Yeoman. Després d’haver estat utilitzat de manera exclusiva com a seu del Banc Atlàntic, primer, i del Banc Sabadell, després, ara passarà a sumar espai per a oficines en una zona amb oportunitats d’inversió en ple districte financer de Barcelona.
Banc Sabadell continuarà desenvolupant part de la seva activitat en l’edifici com a inquilí
La reforma està transformant l’edifici 55 anys després de la seva inauguració, quan va suposar un canvi per a l’skyline de la ciutat com un dels seus edificis més alts. És aquesta verticalitat la que vol posar-se de relleu amb el nou nom de l’emblemàtic immoble, que compta amb 24 plantes. Amb els seus 83 metres d’altura, suma 11.823 metres quadrats sobre rasant, que es destinaran principalment a aquest ús d’oficines. Aquesta superfície se suma a la que es posarà a la disposició del mercat al llarg de 2024, que superarà els 115.000 metres quadrats a Barcelona.
Mitjançant aquesta reforma, “Diagonal Vertical recull el passat d’un edifici històric i el converteix en el futur de noves empreses que busquin situar-se en el cor del districte financer de Barcelona”, segons la responsable de Hines a Espanya, Vanessa Gelado. El grup inversor va adquirir l’immoble a través del seu fons Hines European Core Fund (HECF) al desembre de 2021, quan el va comprar al Banc Sabadell. L’entitat bancària continuarà desenvolupant part de la seva activitat en l’edifici com a inquilí, en quatre de les 24 plantes de la torre, incloent-hi un nou hub de banca privada a la planta baixa.
La renovació de la torre aposta per la innovació i la sostenibilitat, amb l’ambició de “convertir-se en un nou ecosistema per a les empreses que comencin a operar des de l’edifici”. Amb aquest objectiu, inclourà serveis d’última generació, com una app pròpia per als usuaris, sales de reunions, una terrassa a la tercera planta i un terrat que oferirà una vista de 360 graus sobre la ciutat. A més, disposarà d’elements i instal·lacions per a millorar l’eficiència energètica i reduir la seva petjada de carboni, com la vegetació que aviat començarà a poblar la seva emblemàtica façana de vidre.