L’ICF al costat de les empreses: el cas del Festival Cruïlla

El cultural ha estat un dels sectors més fortament colpejats per la crisi econòmica sorgida arran de la COVID-19. El tancament, per motius sanitaris, de museus, teatres, cinemes i sales de concerts, així com la cancel·lació de diferents festivals i espectacles, han provocat que nombroses entitats, empreses i pimes del sector hagin vist en l’ICF una opció per finançar les seves necessitats de circulant i tenir la solvència necessària per adaptar aquells projectes que tenien en marxa. Un dels casos més rellevants ha estat la reinvenció del Festival Cruïlla, enguany, el Festival Cruïlla XXS.

[dropcap letter=”U”]

na de les conseqüències més evidents de la COVID-19 ha estat l’aturada de l’activitat cultural, la qual ha provocat que un gran nombre de microempreses, pimes i entitats del sector, que depenen d’uns ingressos molts lligats a l’agenda cultural anual, s’hagin vist amb dificultats de liquiditat a curt termini. Vista la situació, l’ICF i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’ICEC, van impulsar els préstecs ICF Cultura Liquiditat, una línia de finançament sense comissions dirigida a empreses del sector afectades per la pandèmia.

Una d’aquestes empreses ha estat el Festival Cruïlla, que aquest any arribava al seu 15è aniversari, posicionat com un dels festivals musicals de referència de la temporada d’estiu a Barcelona. Des que es va traslladar a la ciutat comtal l’any 2008, el Festival Cruïlla no ha parat de créixer, arribant a assolir en la seva edició passada la xifra rècord de 77.000 assistents, gairebé 20.000 més que l’any anterior. Les restriccions sanitàries causades per la COVID-19, però, feien impossible que l’edició del 2020 se celebrés amb les característiques pensades des de l’organització, i feien encara menys possible assolir xifres d’assistència com les d’edicions anteriors.

Donada aquesta situació, l’organització del festival va decidir sol·licitar un préstec a l’ICF a través de la línia ICF Cultura Liquiditat per tal d’adaptar-ne el format, reduint els aforaments i limitant-los a capacitat d’entre 200 i 800 persones a diferents espais de la ciutat, així com assumint tots els requeriments sanitaris pertinents per assegurar la salut de treballadors, artistes i assistents. D’aquesta manera, naixia el Festival Cruïlla XXS. Paral·lelament a la creació d’aquesta nova proposta, Festival Cruïlla va haver de gestionar el retorn dels diners en concepte d’abonaments i entrades d’aquella part del públic que així ho va decidir.

 

L’ICF, com a banca pública de Catalunya, continua fent costat al teixit econòmic per tal de finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en què el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors de l’economia i les empreses.

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025
  • Gastronomia

Una arqueòloga de xocolata com a mona per despertar vocacions científiques

La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Del port a la ciutat: el projecte d’OAB que transforma el Port Vell

Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…

3 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Tota la xarxa de metro serà accessible en tres anys

La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents

3 d'abril de 2025
  • Creativitat

Barcelona es vesteix d’alta costura dins i fora de la passarel·la

La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…

2 d'abril de 2025