La companyia, cofundada a Barcelona per l'emprenedor rus Vladimir Lupenko, ha invertit 10 milions d'euros per produir amb impressores 3D les fundes dentals (alineadors transparents) que fan servir els pacients del centenar de clíniques que posseeix a Espanya, Portugal, Itàlia, França i Regne Unit
La startup Impress ha iniciat la fabricació a la Zona Franca de Barcelona de les ortodòncies invisibles que usen els pacients adults del centenar de clíniques que posseeix a Espanya, Portugal, Itàlia, França i el Regne Unit, ja sigui amb centres propis o compartint espais en altres clíniques dentals.
Les previsions d’Impress situen la producció anual a finals del 2022 en els dos milions d’ortodòncies invisibles atesa la demanda que estan registrant els centres ortodoncistes, amb una mitjana de 60 pacients diaris. Sobre la facturació, la companyia no comparteix previsions fins que no tanqui 2021.
Aquesta health tech, fundada el 2019 a Barcelona pels emprenedors russos Vlamidir Lupenko, Khaled Kasem i Diliana Lupenko, ha invertit 10 milions d’euros en una nau industrial de 1.500 metres quadrats, al carrer Botànica, on ha instal·lat impressores 3D d’avançada tecnologia de les firmes HP i Carbon. Progressivament, deixarà d’importar els alineadors d’Alemanya, Suïssa i els Estats Units.
La factoria ocuparà fins a 130 persones, que se sumaran als 600 empleats que té la companyia a les respectives clíniques repartides per Europa i a la seu central de Barcelona. Impress disposa al centre de la ciutat d’un equip de programadors de software, enginyers industrials, experts en analítica i en computació i aplicacions que treballen en la digitalització de tot el procés, des de l’anàlisi bucodental inicial al procés d’implantació i control de l’ortodòncia.
La companyia argumenta que “ha democratitzat el sector” per a les ortodòncies d’adults que tenen la dentadura consolidada, segons els seus responsables, ja que el pacient adult accedeix al tractament amb preus més ajustats i eliminant les visites quinzenals al seu dentista o ortodoncista. Actualment, el client que acudeix als centres d’ortodòncia d’Impress és un adult d’entre 24 a 40 anys que vol millorar l’aspecte del seu somriure o corregir problemes d’oclusió, entre d’altres, “tot i que també rep, si cal, els tractaments previs en cas que la dentadura presenti algun tipus d’anomalia”, expliquen.
El pacient fa una primera visita presencial a la clínica, on se li fa una completa revisió bucal i s’atén les seves necessitats, per rebre al cap d’una setmana una prescripció del tractament més adequat i disposar al seu domicili dels alineadors invisibles que hauren d’usar. Són processos que tenen una durada variada, segons cada cas, i que redueixen a la meitat —uns 2.200 euros— el cost d’una ortodòncia tradicional, segons explica Marcel Queralt, chief product officer d’Impress. Durant el tractament, l’usuari rep les indicacions necessàries i les revisions que calguin per fer un seguiment online i offline que asseguri el seu èxit.
Per als més joves, la marca acaba d’obrir la primera clínica especialitzada en adolescents Teens, als quals ofereix una alternativa a la tradicional ortodòncia de Brakets, en un espai annex a la flagship clinic d’Impress, inaugurada el 2019 al Carrer Roger de Llúria. En aquest cas, sí que es fa un seguiment presencial periòdic a la clínica, per confirmar que el tractament està funcionant correctament i que l’adolescent està seguint les pautes indicades per l’equip de professionals mèdics, sempre ortodoncistes i higienistes.
En menys de 2 anys Impress ha tractat més de 22.000 somriures i compta ja amb presència a més de 75 ciutats europees. En els propers mesos, la companyia preveu incrementar el nombre de centres d’atenció a França i el Regne Unit, països on ha entrat aquest any.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…