La companyia catalana especialitzada en estratègies de màrqueting publicitat i dinamització de vendes a les botigues in-Store Media preveu invertir 55 milions d’euros fins al 2026 per incrementar la digitalització del punt de venda físic, el desenvolupament publicitari del canal online dels comerços i l’expansió internacional.
Aquests tres elements centren el pla d’expansió de la firma, que és present a 9 països, amb un pes destacat a Espanya, on obté el 40% dels ingressos. El 2021, l’empresa va registrar una facturació de 75 milions d’euros, un 10% més de facturació respecte del 2019. Segons la companyia, el negoci arribarà als 167 milions el 2026.
Actualment, in-Store Media compta amb 196 empleats i gestiona serveis a 330 centres comercials, 1.500 hipermercats, 5.821 supermercats, 57 farmàcies i 92 departaments a tot el món. L’accionariat d’in-Store Media Group està format per Pablo Vilá, ISP Holding —societat de la família Rodés— i Artá Capital.
Per a in-Store Media són bàsics la digitalització del punt de venda físic, amb més de 1.200 punts digitalitzats a 7 països i més de 8.000 pantalles instal·lades, i el desenvolupament dels canals d’e-commerce, que pesen gairebé un 30% del volum de negoci anual. Però l’objectiu per al 2026 és elevar aquest percentatge al 42,5%, amb un 35% dels seus ingressos publicitaris generats a través dels seus circuits digitals i un 7,5% gràcies al desenvolupament dels circuits de publicitat als portals online de gran consum.
Pel que fa als plans d’internacionalització, la firma ha informat que, de cara als propers quatre anys, pretén que arribi al 70% del negoci. Per això posarà el focus al continent asiàtic, a països com Vietnam, Indonèsia o Malàisia. Així mateix, obrirà nous mercats a Llatinoamèrica i continuarà el creixement a Europa Central.
Després del darrer exercici, “un any espectacular”, segons el conseller delegat Aleix Martí, les previsions situen la facturació del 2022 en 80 milions d’euros. La firma oferirà a comerços i cadenes eines perquè “comuniquin la seva proposta de valor al consumidor de manera adequada”, perquè “la pandèmia ha accelerat canvis al shopper i aquest exigeix cada vegada més una major flexibilitat, rapidesa i personalització de la seva experiència de compra, provocant que la comunicació al punt de venda sigui més crítica que mai”, segons Aleix Martí.