L'Incasòl preveu invertir 20 milions d'euros en un equipament de més de 10.000 metres quadrats que es convertirà en un pol d'atracció de centres i grups de recerca i que reforçarà el paper del campus com a motor de transformació social i econòmica de la zona
Vista aèria del Campus Diagonal-Besòs de la UPC
El sisè edifici que formarà part del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ubicat entre els municipis de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, comença a prendre forma. L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha convocat un concurs d’arquitectura per a la seva construcció, amb un pressupost de més de 769.000 euros i un termini d’execució de tres anys i deu mesos.
Els guanyadors del concurs s’encarregaran de la redacció del projecte —avantprojecte, projecte bàsic i executiu— i de la direcció de les obres. Els arquitectes interessats podran presentar les seves ofertes fins al proper 15 d’abril i el jurat estarà format per l’Incasòl, la UPC, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Ajuntament de Sant Adrià.
L’edifici és fruit de l’acord que van signar la UPC i l’Incasòl el juliol passat. La universitat va transferir els terrenys de la parcel·la a l’Incasòl en dret de superfície i serà aquesta empresa pública qui construirà i gestionarà el nou equipament.
Un edifici esglaonat i sostenible
El futur sisè edifici del campus estarà situat entre la rambla central i el carrer d’Eduard Maristany i comptarà amb una superfície total construïda de 10.670 metres quadrats. Tindrà una volumetria amb dues alçades que donarà lloc a un edifici esglaonat: una planta baixa més sis plantes d’alçada a Eduard Maristany i una altra planta baixa més tres plantes d’alçada a la rambla central.
La convocatòria del concurs preveu que l’immoble sigui altament sostenible, en línia amb la resta d’edificis del campus. S’haurà d’incloure un projecte d’instal·lació d’aprofitament d’energia renovable i es valoraran les propostes que incloguin sistemes passius i bioclimàtics en la seva estratègia energètica. També es busca que sigui un edifici flexible pel que fa als usos i distribució dels espais, ja que acollirà centres de recerca i unitats de la mateixa UPC, centrats en l’energia verda i l’enginyeria biomèdica.
Amb una inversió d’aproximadament 20 milions d’euros, el nou equipament vol ser un pol d’atracció de centres i grups de recerca del Campus Diagonal-Besòs, a més de reforçar el paper de motor de transformació social i econòmica de la zona. El setembre de 2016 va arrencar l’activitat en aquest campus, amb 3.500 estudiants i 400 docents i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), el principal motor d’aquest espai. Compta amb una oferta de set graus, cinc màsters i quatre doctorats, centrada en les enginyeries biomèdica, elèctrica, electrònica industrial i automàtica, de l’energia, mecànica, química i de materials. A més de l’activitat docent, l’EEBE té vinculats 41 grups i centres de recerca en aquest campus.
La 'spin-off' de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat una nova planta de…
Les claus de l’OPA més publicitària, el comiat de Griffiths i algunes reflexions de Màrius…
'Tardes de soledad' és una nova obra mestra del nostre cineasta més internacional
La companyia barcelonina preveu facturar un milió d'euros enguany només amb aquest nou servei d'automatització…
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…