La capital catalana ha esdevingut la ciutat europea amb més exposició al sector tecnològic internacional i acapara el 70% de la contractació d'oficines a Espanya el 2021
L’auge dels negocis de gaming a Barcelona, amb l’aparició de noves companyies i la implantació de firmes estrangeres, ha deixat empremta al sector immobiliari amb la contractació de noves oficines. Segons dades de la consultora immobiliària CBRE, l’any passat les empreses dedicades als jocs electrònics o videojocs ocupaven 40.000 metres quadrats d’oficines a la capital catalana, especialment a la zona del 22@.
En aquest sector, un dels més resilients durant la pandèmia, s’han registrat diverses operacions immobiliàries, de les quals cal destacar la firma sud-coreana Smilegate —creadora del popular Crossfire—, que ha traslladat les seves oficines a una de les plantes de Torre Glòries; Scopely, amb 2.400 metres quadrats al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi —a més dels espais que ocupen les seves participades Omnidrone i Scopely Parallel—; i la danesa IO Interactive que va llogar 2.400 metres quadrats al Carrer Enrique Granados. Aquest context mostra que “Barcelona està ben posicionada en aquesta indústria”, ha assegurat el director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, en el marc de l’esdeveniment Tendencias 2022.
Segons dades de CBRE, a escala global, el gaming mou actualment 161.000 milions d’euros, lleugerament per sota dels 200.000 milions d’euros generats pel sector més gran de l’entreteniment, la televisió. Tot i això, les dades apunten a un creixement exponencial de la indústria de jocs electrònics o videojocs en els propers anys, igualant les xifres de la televisió el 2024.
La consultora ha informat que el sector tecnològic, en conjunt, ha estat responsable de la contractació del 50% de metres quadrats d’oficines llogats a la ciutat, amb uns 200.000 metres quadrats, i representa el 70% de la contractació realitzada per empreses tecnològiques a Espanya, durant el 2021.
En comparació amb la resta de les ciutats europees, Barcelona ha assolit la primera posició entre les ciutats europees amb més exposició al sector tecnològic, escalant esglaons des de la setena posició que ocupava el 2017. Així, la ciutat lidera el rànquing de les ciutats amb més exposició al sector tecnològic amb un (48%), davant d’Amsterdam (37%), Dublín (31%), Bucarest (29%) i Londres (29%).
A banda de l’existència del 22@ com a pol d’atracció del sector tecnològic, un altre element clau és el nivell de les rendes d’arrendament i compra. Tot i ser una de les ciutats europees on més han augmentat els preus en els darrers sis anys, Barcelona continua sent molt competitiva en termes de rendes d’oficines. CBRE preveu que la ciutat mantingui importants increments els propers exercicis.
El centre de 'XR Sports' ofereix nou experiències d'esport ampliat a través de tecnologies digitals…
Ja sigui per regalar o per maridar amb les millors viandes, l'elecció del vi perfecte…
El CEO de Kave Home explica l’estratègia per crear una empresa líder d’impacte global amb…
Barcelona es proposa reorientar el seu model turístic. L'objectiu és captar un turisme de més…
'The New Barcelona Post' us proposa una selecció de títols per a tots els gustos,…
Més de 800 metres del Moco Museum s'han vist ocupats per la monumental escultura Support de…