Influents de la setmana gener 2024 1
TOP INFLUENTS DE LA SETMANA
Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural
RAMON GALCERÁN
President de Grant Thornton a Espanya
Grant Thornton Internacional ha nomenat a Ramón Galcerán, president de Grant Thornton a Espanya, com a nou membre electe del seu Consell de Govern, el màxim òrgan de lideratge i representació en l’àmbit global de la firma de serveis professionals. "Galcerán compartirà aquesta responsabilitat durant els pròxims quatre anys i aportarà la seva visió i experiència sent la màxima autoritat global de Grant Thornton en l’àmbit mundial", ha destacat la multinacional de serveis d'auditoria i consultoria. El Consell de Govern està integrat per 16 membres i presidit per Judith Sprieser. Aquest nomenament es produeix el mateix any que la filial espanyola presidida per Galcerán va ser triada Firma de l'Any de la seva xarxa global, com a reconeixement a la seva trajectòria de creixement. "Hem aconseguit una posició de referència en els últims anys, especialment a l'hora de liderar l'estratègia mundial de serveis com blockchain i actius digitals”, ha destacat Galcerán.
L'executiu barceloní va ser elegit president executiu de Grant Thornton a Espanya el 2020. És Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per ESADE i per la Community of European Management School (CEMS). Compta, a més, amb un postgrau en lideratge per Harvard University. És membre del Col·legi d'Economistes de Catalunya i fundador del seu grup de treball de Fusions i Adquisicions i col·labora amb associacions com ACG o Change2Grow, entre altres. Els seus gairebé 30 anys d'experiència es reparteixen en l'assessorament d'alt valor a clients de diversos sectors en fusions i adquisicions, reestructuracions i suport en transaccions i valoracions.
JOSEP PONS
Director Musical del Liceu
L'òpera Carmen de Bizet torna al Gran Teatre del Liceu amb la mítica producció de Calixto Bieito. Ho farà sota la batuta del director musical Josep Pons, que traslladarà a l'espectador a la Ceuta de finals dels 70. Pons és l'encarregat de dirigir el muntatge 25 anys després de la seva estrena. Va ser el 1999 a Peralada quan es va presentar per primera vegada l'adaptació de Bieito de l'òpera de Bizet, basada en la novel·la homònima en la qual Prosper Mérimée va abordar l'amor, la gelosia i el crim amb l'Andalusia del segle XIX com a escenari. Tot conduït per una música “enormement refinada”, que es combina amb “personatges que van a cop de navalla”, segons Pons. “És una gran contradicció que dona joc a la partitura”, sentencia el director.
Josep Pons comanda aquest muntatge sense escenografies ni decorats com a director musical del Gran Teatre del Liceu. El també director honorari de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya compta amb una prestigiosa trajectòria que inclou honors com haver estat director musical de les cerimònies olímpiques de 1992. A més, Pons va impulsar la fundació de l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure de Barcelona el 1985 i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya el 1993. Al llarg de la seva carrera, Pons ha enregistrat més de mig centenar de títols. La seva labor l’ha fet mereixedor de múltiples distincions, entre les quals figuren el Premi Nacional de la Música del Ministeri de Cultura de 1999, com a reconeixement d’un dels directors musicals més rellevants del moment.
PERE CAMPS
Director de Barnasants
La cançó d'autor tornarà a conquistar teatres i sales de concerts catalanes amb el festival Barnasants, dirigit per l'activista cultural i programador musical Pere Camps. En la seva 29 edició, el festival commemorarà el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells de Portugal, alhora que retrà homenatge al centenari de la mort de Joan Salvat-Papasseit, sempre amb la cançó d'autor com a protagonista. Ho farà amb més d'un centenar de concerts, d'artistes com Cesk Freixas, Renaldo&Clara, Paco Ibáñez, Clara Peya, Borja Penalba, Tomeu Penya i Les Kol·lontai, lque obriran el festival el 26 de gener. Els concerts se succeiran fins al 19 de maig, quan Ismael Serrano posarà el punt final al Barnasants.
El festival s'ha estès des de la seva primera edició el 1995, però sense oblidar els seus orígens ni propòsit. Pere Camps el va impulsar com a cicle de concerts d'intèrprets de música d'autor, i ho va fer des de les Cotxeres de Sants, que van donar origen al nom que manté el festival gairebé tres dècades després. Des de llavors, manté no només el nom, sinó també l'objectiu que es va fixar Camps: donar impuls a la cançó d'autor i fomentar la seva transmissió i escolta. I és que aquest gènere “transcendeix les dècades sense perdre vigència”, segons Camps. El fundador i director del festival erigeix la cançó d'autor com a “paraula musicada i cantada” que convida a reflexionar, com aspira a fer amb el seu Barnasants.