Influents de la setmana gener 2025 4
EVA ADROGUER
Directora de Maremagnum
Després d'una època de canvis i novetats, Maremagnum incorpora a una nova directora general. La directiva catalana Eva Adroguer estarà al capdavant del centre comercial amb l'objectiu d'avançar en el seu reposicionament després de la renovació. La nova directora ho farà amb la mirada posada especialment en el públic local, després de la incorporació del mercat gastronòmic Time Out Market i de la renovació del centre, que ha implicat una inversió de 18 milions d'euros. "Compta amb una extensa trajectòria en la direcció i expansió de firmes de moda, i la seva expertise serà clau per liderar la nova etapa del centre", defensa Óscar Pastor, director de gestió de centres comercials de Klépierre Iberia, el conglomerat al qual pertany Maremagnum.
La directiva catalana acumula una dilatada experiència professional en entitats de referència del sector retail que abasta diversos àmbits, com la firma de moda Timberland, la de rellotges Swatch i la de roba esportiva i d'abric de luxe Moncler, en la qual treballava des de 2023 i en la qual va dirigir el procés d'expansió de la marca francesa i italiana a Espanya i va exercir com manager de botigues. Maremagnum rep ara al voltant d'11 milions de visitants a l'any, i l'objectiu d’Adroguer passa per "consolidar la seva posició com un destí imprescindible per als barcelonins" a través de la seva oferta de moda, oci i gastronomia i amb propostes innovadores.
MARC MURTRA
President de Telefónica
Marc Murtra s'ha convertit en el nou president de Telefónica. Un nomenament que arriba després de l'augment del pes del Govern central en l'accionariat de la centenària companyia, a través de la Sepi, després de l'ofensiva de Saudi Telecom, desfent la privatització total que s'havia realitzat a finals dels 90. En aquest moment també va incrementar la seva participació CriteriaCaixa, propietat de la Fundació La Caixa, on Murtra és patró. El directiu, vinculat al PSC, substitueix a José María Álvarez-Pallete, primer executiu de Telefónica des del 2016 i part del grup des de fa 25 anys, amb un compromís molt marcat amb la seva presidència a la GSMA, organitzadora del Mobile, la fira més important que se celebra a Barcelona.
Murtra (Blackburn, el Regne Unit, 1972) va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va completar els seus estudis amb un Màster en Administració d'Empresa (MBA) a la Leonard School of Business de la Universitat de Nova York. La seva carrera professional va començar al Regne Unit, a l'empresa d'energia Great British Nuclear, per després incorporar-se a la consultora estratègica DiamondCluster. Va tornar a Barcelona canviant de sector, ocupant càrrecs de responsabilitat en empreses de mitjans de comunicació com Ràdio Estel i Betevé. Poc després, va ser gerent de serveis socials a l'Ajuntament de Barcelona i cap de gabinet del ministre d'Indústria Jordi Clos. En aquesta etapa també va dirigir Red-es. L’any 2011 va tornar al sector privat en l'àmbit de la banca d'inversió: va ser soci fundador de Crea Inversió i president de Closa Investment Bankers. L’any 2021 es va incorporar a Indra, una altra empresa participada per la Sepi, com Telefónica. Com a president executiu de la companyia tecnològica, va liderar el seu gir cap al sector de la Defensa.
PAULA BADOSA
Tennista
Paula Badosa ha arribat més lluny que mai. La tennista catalana ha jugat per primera vegada una semifinal de Grand Slam, i ha fet història a l’Open d'Austràlia. Encara que va perdre davant la bielorussa Aryna Sabalenka i no va arribar a la final, Badosa ha escalat en el rànquing mundial després d'haver-se classificat per a les semifinals d'un gran torneig per primera vegada en la seva carrera. Amb 27 anys, Badosa es va convertir en la quarta tennista espanyola a arribar fins a les semis d'un Grand Slam, després d'Arantxa Sánchez Vicario, Conchita Martínez i Garbiñe Muguruza. Malgrat perdre contra el seu rival i alhora amiga, Badosa té assegurat un lloc en el top 10 mundial una vegada acabi el torneig i es resolgui la classificació definitiva.
Badosa ha escalat fins al top 10 quan al maig era la 140 del món. La tennista venia d'una lesió en una vèrtebra que fins i tot va portar-la a plantejar-se el seu futur, i de problemes de salut mental vinculats a l'ansietat i la depressió. La lesió d'esquena va fer-la caure en el rànquing mundial des del número 2 que ocupava el 2022, i ara ha recuperat posicions. Nascuda a Manhattan i de pares catalans, Badosa es va traslladar a Barcelona quan tenia set anys; va començar a jugar a tennis, i va començar a despuntar. El 2015 va ser la guanyadora júnior de Roland Garros, i la seva carrera ha tingut alts i baixos des de llavors fins a situar-la de nou entre les primeres tennistes del món.