Influents de la setmana novembre 2022 4

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

NOVEMBRE 2022

SUSANA CASTEL

Cofundadora i CEO de FrontWave Imaging

EAE Business School ha creat un rànquing per visibilitzar les millors emprenedores de Catalunya. L'escola de negocis internacional ha seleccionat un total de 25 projectes liderats per dones, valorats per un jurat professional format per més de 40 professionals, en el qual cadascuna d'elles podia donar punts a un total de deu startups. La cofundadora i CEO de FrontWave Imaging, Susana Castel, ha estat la que més vots ha aconseguit. Gemma Fàbregas, cofundadora i CEO de Diversity Apps, i María Jesús Salido, cofundadora i CEO de SocialDiabetes, completen el podi. En el Top 10, també s'han situat Bárbara Buades, cofundadora i CEO de Meetoptics; María Berruezo i Alba Padró, cofundadores de Lactapp; Patricia Aymà i Noelia Márquez, cofundadores de Venvirotech; Celina Tamagnini, cofundadora de Circoolar; Sana Khouja, cofundadora i CEO de Zeena; Alba Garcia i Anna Cañadell, cofundadores i coCEOs de Bcome, i Diana Ballart, cofundadora i CEO de The Smart Lollipop. 

Susana Castel, l'emprenedora que més vots ha sumat en aquesta primera edició de l’EAE TOP10 Emprenedores de Catalunya, va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona (UB), on es va doctorar uns anys després. Va completar la seva formació amb un postgrau en Project Management a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha treballat en empreses biotech com Advancell, Health Engineering i Asimetra, així com en institucions com l'Agència Executiva de Recerca de la Comissió Europea com a experta en Innovació, i a la mateixa UB, com a professora. Actualment, Castel lidera una spin-off del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) i l'Imperial College de Londres que ha desenvolupat un software que permet diagnosticar el càncer de mamà a partir de dades obtingudes amb ultrasons. Al setembre de 2021, la companyia va tancar la seva primera ronda, per un import de 750.000 euros, recursos que li han de servir per començar a comercialitzar el seu producte a partir de 2023.







LAURA URQUIZU

Presidenta de Red Points

Red Points s'ha consolidat com una de les empreses tecnològiques amb seu a Barcelona de més èxit internacional. El seu programari és utilitzat per més de mil empreses de tot el món per lluitar contra les falsificacions, la pirateria, la suplantació d'identitat i la distribució fraudulenta. Des de fa vuit anys, l'empresa està liderada per Laura Urquizu, presidenta i consellera delegada, que ha incrementat l'equip de professionals de la firma de 10 a 300 persones, repartides a les oficines de Barcelona, ​​Nova York, Salt Lake City i Pequín. Amb l'objectiu de continuar impulsant un creixement i el desenvolupament de tecnologia d'intel·ligència artificial per rastrejar la xarxa i combatre el frau, Red Points acaba de tancar una nova ronda de finançament de 20 milions d'euros capitanejada pel venture capital europeu IRIS. Des de la primera ronda el 2014, Red Points ha aixecat més de 76 milions d'inversors com IRIS, Summit Partners, Mangrove, Eight Roads, Northzone o Sabadell.

Abans d'incorporar-se a Red Points, Laura Urquizu havia desenvolupat la seva trajectòria professional a Arthur Andersen, Caja Navarra i Corporación CAN, on es va especialitzar en inversió en empreses tecnològiques. Així, va formar part del consell d'administració de múltiples startups com Abiquo, Spamina, Just in Mind, Best TV i Zyncro. També va ser assessora d'Inspirit i el 2014 va fitxar per Red Points, i va ser escollida, només quatre anys després, com una de les 50 dones empresàries més influents en la indústria tecnològica europea, segons EU-Startups. És membre de la junta directiva del Cercle d'Economia.

 

FRANCESC RUBIRALTA

President de Celsa

L'empresari Francesc Rubiralta, president i conseller delegat del grup siderúrgic català Celsa, ha estat elegit per unanimitat president d'Eurofer, la patronal que representa les empreses siderúrgiques europees. Rubiralta, que substitueix Geert Van Poelvoorde (ArcelorMittal), ja era vicepresident d'Eurofer des de l'any 2020. A més, des del 2019 és vicepresident de la patronal espanyola del sector (Unesid) i membre del seu comitè executiu. "La crisi energètica, la finalització de la transició cap a l'acer verd i l'important augment de les importacions d'acer" són, segons l'empresari, alguns dels reptes principals a què ha de fer front l'associació.

Llicenciat en Enginyeria de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per la Wharton School, Rubiralta lidera l'empresa familiar Celsa des del 2010. Amb una facturació de 5.283 milions d'euros el 2021, es tracta d'una de les empreses més grans amb seu a Catalunya i fabrica acer a partir del reciclatge de ferralla fèrrica en forns elèctrics, fet que el converteix en el tercer consumidor industrial d'energia elèctrica més gran a Espanya. Des de fa mesos, el grup negocia una reestructuració del seu voluminós deute amb els creditors, operació que, a instància de diversos fons, es tramita ara des del Jutjat Mercantil número 2 de Barcelona en el marc de la nova llei concursal.