Gastronomia

San Miguel GastroFest Km0 reivindica els ingredients de proximitat

L'arròs del Delta de l'Ebre, el pollastre Pota Blava, la patata de Prades o els formatges de l'Alt Urgell i la Cerdanya seran els grans protagonistes del festival gastronòmic, que se celebra aquest cap de setmana al Poble Espanyol

Tècniques com les esferificacions, les escumes o el nitrogen líquid són cada vegada més habituals en l’alta cuina. Tanmateix, una excel·lent cuina de qualitat no és possible sense uns bons productes locals de qualitat i, a poder ser, de quilòmetre zero. San Miguel GastroFest Km0, el festival gastronòmic on la millor música i gastronomia es donen cita a la Plaça Major del Poble Espanyol durant aquest cap de setmana, vol reivindicar la importància d’aquests ingredients catalans de proximitat. Durant el festival es podran degustar més de 20 propostes tradicionals i altres més avantguardistes que inclouen ingredients de proximitat com l’arròs del Delta de l’Ebre, el pollastre Pota Blava, la patata de Prades o els formatges de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

A més d’aquestes propostes, amb ingredients de les principals Denominacions d’Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides catalanes, el festival també es complementarà amb tallers, showcookings a càrrec de xefs reconeguts per a veure de prop com s’elabora un plat d’alta cuina, i música en directe. A l’oferta també se suma una Gran Calçotada, on es podran gaudir dels calçots del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona.

Propostes amb ingredients locals

En total, es podran degustar 22 propostes gastronòmiques d’onze restaurants catalans, com són els restaurants de Barcelona Casa Xica, que oferirà un arròs del Delta de l’Ebre, però a l’estil cantonès amb bolets i kimchi, així com un brioix de vedella; el caneló del pollastre Pota Blava amb beixamel trufada de Fran López, a més de les seves ostres; o l’okonomiyaki —la truita japonesa— amb calçots de Valls d’Osaka Bang, que també ofereix takoyakis de pop.

Les patates de Prades també seran ingredients estrella del festival, que es podran degustar en el suquet de pop amb patates i mongetes del Ganxet del restaurant El Pòsit (Cambrils), o en les patates braves amb sobrassada dels Pirineus elaborades pel Cuc Bar by El Sisè (Lleida). Altres imprescindibles de la gastronomia catalana són els calçots, que també es trobaran en el cabrit de vedella que proposa El Xef de l’Arcà, o la llonganissa de Vic, protagonista del tàrtar de llonganissa de Xinvic Gastrobar (Vic).

L’arròs del Delta de l’Ebre serà un dels ingredients estrella del festival.

Els fruits secs, encara que a vegades passin desapercebuts, són imprescindibles per aportar un toc especial als plats, i més si es tracta d’ingredients com l’avellana de Reus, que donaran el sabor necessari a plats com les costelles de porc amb salsa agredolça dels Nens Bar (Canet de Mar), o l’entrepà de cananes amb allioli de l’Hac Restaurant (Vilanova i la Geltrú) o els noodles saltejats amb salsa satai del restaurant Specials d’Arnau París.

Les patates de Prades són un ingredient essencial en la gastronomia catalana, i també ho seran del festival.

Entrades i horaris

Els plats es podran degustar a preus assequibles, que van des dels sis fins als deu euros, encara que per a accedir al recinte també és necessari disposar d’una entrada, que permet l’accés al Poble Espanyol durant el dia (dissabte 8 o diumenge 9). El festival obrirà les seves portes el dissabte a les 12 hores i es podrà gaudir ininterrompudament fins la mitjanit, i el diumenge l’horari serà de les 12 a les 22 hores. El menú calçotada s’oferirà dissabte i diumenge de 12 a 17 h i tindrà un preu inicial de 25 euros, que inclou l’entrada al recinte.

El menú calçotada, amb un preu de 25 euros, permetrà gaudir dels calçots del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Més enllà dels plats: tallers, showcookings i música en directe

A més de la seva oferta gastronòmica, el festival també ofereix una extensa programació paral·lela al Poble Espanyol. D’una banda, durant els dos dies es donaran cita prestigiosos xefs com els Hermanos Torres, que ostenten tres estrelles Michelin; Carlota Claver, del restaurant La Gormanda; Fran López, de Villa Retiro, o Arnau París, guanyador del concurs Masterchef 9.

A l’aula de Cuina.cat, dins del recinte del Poble Espanyol, també es realitzaran tastos d’olis de diferents denominacions com L’Empordà, el Baix Ebre o Terra Alta; i tastos de cervesa San Miguel, patrocinador de la cita. A més, durant el festival, la gastronomia es fusiona amb música a càrrec de Djs com Sergi Shine & Marc Sonor · MaambO!, amb la seva proposta de música afrolatina, i La Frizz, amb la seva selecció de la música funk, indie i electrònica.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Factorial estrenarà seu al 22@ en un edifici de Colonial

L'unicorn es traslladarà durant els pròxims mesos a la nova ubicació, en la qual ocuparà…

6 de març de 2025
  • Good News Barcelona

Aire Ancient Baths obre el seu segon centre a Nova York

El nou 'spa' és el novè del grup, i s'emmarca en una estratègia d'expansió que…

6 de març de 2025
  • Gastronomia

El braç de gitano, escollit Postres Emblemàtiques de Catalunya

Els Gremis de Pastisseria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona proposen aquest pastís tradicional, d'origen…

6 de març de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

L’ànima de Barcelona també són els seus hotels

Signat per l'experta en Història Contemporània i en Geografia del Turisme, Josefina Romero, el nou…

6 de març de 2025
  • Good News Barcelona

El Mobile iguala el seu rècord precovid i tanca amb 109.000 visitants

Amb aquesta xifra, el saló torna al seu màxim històric de 2019, i clou quatre…

6 de març de 2025
  • Good News Barcelona

El BEI presta 175 milions a Barcelona per a projectes de regeneració urbana

L'acord està enfocat a potenciar la mobilitat sostenible, els espais verds, la protecció davant inundacions…

6 de març de 2025