La multinacional de Silicon Valley fa un pas més en la seva cobertura de serveis i crea un bufet especialitzat en startups tecnològiques de la mà de Carlos M. Lizán
Inlea Legal és el nom del bufet fruit de la unió entre la consultora americana Inlea, els advocats Soares & Ávila, i el ja extingit despatx català The Closing, propietat del barceloní Carlos M. Lizán. Inlea Legal treballarà conjuntament amb el hòlding americà per impulsar i internacionalitzar startups tecnològiques espanyoles al mercat internacional.
El grup Inlea, gegant de la consultoria per a startups, ofereix una completa varietat de serveis des de la seva fundació l’any 2005, a excepció del legal. Amb el naixement d’Inlea Legal, al gener d’enguany, promet el pack complet als seus clients.
El CEO de la nova entitat, Carlos M. Lizán es va adonar que a Espanya “no hi ha oferta de serveis de qualitat per a les scaleups”. És a dir, les empreses emergents amb voluntat d’expandir-se (que reben el nom d’scaleups), no troben companyies que les ajudin a fer aquest pas amb “qualitat”.
D’aquesta necessitat del mercat neix Inlea Legal, un bufet que posa el focus en l’expansió de les startups tecnològiques espanyoles especialment als Estats Units, el “principal aparador mundial per a ser comprades”, segons Lizán, i on a més és forta Inlea (l’entitat mare).
Segons ens explica Lizán, Inlea Legal ofereix un servei 360: “Orientem a les startups des del minut 0, els ensenyem el camí a seguir i a més les acompanyem”. Entre alguns dels serveis que proporciona es troben el mentoring legal sobre models de negoci, l’assessorament per a aconseguir finançament i la consultoria en matèria de propietat intel·lectual. També ofereix serveis específics com el registre de patents, marques, dissenys o bases de dades.
Per a poder complir amb tot, compta amb un equip multidisciplinari repartit arreu del món. Els perfils són variats, encara que destaquen els advocats, els enginyers i els economistes.
Els advocats corren a compte d’Inlea Legal, amb oficines a Barcelona (i aviat a Madrid) i els enginyers els posa Inlea amb seu a Silicon Valley. Els altres professionals estan repartits al voltant del món i segons explica Lizán, la previsió és ampliar la plantilla. Encara que no es concreta en números, sí que detalla quines característiques han de complir els perfils: “han de ser especialistes internacionals que aportin coses que no hi ha a Espanya”, perquè l’objectiu és oferir el “millor i més variat servei” al client.
Inlea Legal es un bufet que posa el focus en l’expansió de les startups tecnològiques espanyoles als Estats Units
Encara que la fórmula és nova, el CEO valora positivament els primers mesos de vida de l’empresa. De moment, no s’aventuren a posar una xifra aproximada de facturació per a finals d’any. Esperaran a veure on els posiciona el mercat al desembre, comenten. Encara que, ara per ara, “agrada”.
Carlos M. Lizán ha treballat a Clifford Chance i Garrigues, on va assessorar els principals fons de capital de risc en operacions rellevants a Espanya, com la venda de Privalia.
Al seu lideratge al capdavant d’Inlea Legal s’han sumat dos socis: els advocats Flavio Soares, president i responsable del departament de noves tecnologies i internacional amb tres dècades dedicades a l’assessoria de pimes i emprenedors, i Josep Ramón Novell, responsable de l’àrea corporativa i comercial amb vuit anys en el sector de les empreses emergents.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…