L'empresa ocupa més de 700 treballadors en els centres que té a Barcelona, Sant Cugat i Reus
La poc coneguda Kyndryl, escissió d’IBM, es fa forta a Catalunya amb nous contractes dos anys després de la seva constitució com a companyia independent. La spin-off es va quedar amb el negoci de la multinacional que engloba els serveis de gestió d’infraestructures de tecnologies de la informació, ocupant 90.000 treballadors i donant servei a més de 4.000 clients a tot el món. Aquesta nova estructura empresarial va permetre que Espanya guanyés pes, amb un mercat on té més protagonisme el negoci de Kyndryl que el d’IBM, la qual cosa li va permetre convertir-se en el quart país més important en el rànquing internacional, només per darrere dels Estats Units, el Japó i el Regne Unit.
Mireia Ollé és l’encarregada de liderar els més 700 treballadors que Kyndryl té a Catalunya, amb centres a Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Reus. La spin-off amplia el seu abast amb 1.000 llocs de feina indirectes, tenint en compte que contracta a empreses locals per donar serveis especialitzats a alguns dels seus clients, entre ells, CaixaBank, Banc Sabadell, Naturgy, la Generalitat i el Port de Barcelona. A més de les tres seus, la companyia compta amb dos centres de dades a la comunitat autònoma.
Després d’heretar els contractes que tenia quan formava part d’IBM, Kyndryl està encarant aquesta nova etapa amb nous clients, com el Port de Barcelona, per a qui ha modernitzat tota la seva plataforma tecnològica en menys d’un any. Una vegada actualitzada la seva infraestructura, Kyndryl i el port treballaran per aplicar la intel·ligència artificial (IA) en la seva operativa i continuar millorant el seu funcionament. “Ja no només gestionem infraestructures crítiques, també ajudem a les empreses a crear nous productes per millorar l’experiència de l’usuari mitjançant projectes amb dades i IA que els permeten funcionar millor”, exposa Ollé, podent aliar-se gràcies a la seva nova realitat empresarial amb companyies com Google, Microsoft, Amazon, Red Hat, Cisco o Oracle.
Un camí similar està seguint l’empresa amb l’Institut Català de Salut (ICS). Kyndryl s’ha dedicat a digitalitzar els seus serveis d’anatomia patològica de diversos hospitals amb l’objectiu d’utilitzar la IA per millorar l’assistència als pacients i agilitzar el diagnòstic de tumors, a més d’augmentar l’equitat territorial i facilitar el treball dels professionals. Aquest no és l’únic contracte que la companyia té amb la Generalitat, a qui gestiona bona part dels seus serveis informàtics i, a més, acaba de guanyar dos contractes amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per modernitzar les seves aplicacions tecnològiques al núvol.
“Estem creixent en volum de negoci a Catalunya i també estem contractant a totes les oficines”, remarca Ollé, sense concretar xifres. De cara a un futur, l’empresa preveu reforçar seus com la de Reus, també centre de talent, per atreure i retenir els professionals que surten de les universitats, amb el focus posat a reduir la bretxa de gènere.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…