Les instal·lacions del Reial Club de Polo acolliran, del 29 de setembre al 2 d'octubre, la 110ª edició del concurs de salts CSIO Barcelona, l'esdeveniment esportiu internacional més antic d'Espanya. Entre les novetats d'enguany, l'obstacle La rosa i el llibre, obra de tres estudiants de l’escola de disseny LCI Barcelona.
Els apassionats de l’hípica, esportistes i aficionats, ja tenen a tocar la cita eqüestre per excel·lència de la ciutat de Barcelona: el concurs de salts internacional CSIO Barcelona. Aquest esdeveniment esportiu és el més important del calendari eqüestre internacional al Reial Club de Polo de Barcelona i també el de caràcter internacional que fa més anys que se celebra a Espanya. L’edició, la 110 de la seva història, tindrà lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre, i coincideix amb la commemoració enguany del 125è aniversari de la fundació de la entitat hípica a la ciutat.
Serà el novè any consecutiu que Barcelona acull la gran final mundial Longines FEI Jumping Nations Cup, i què millor per fer-ho que disposar d’un nou obstacle hípic, La rosa i el llibre. Dissenyat com una estructura per un salt vertical a superar pels genets i els seus cavalls, La rosa i el llibre és obra de tres estudiants de l’escola de disseny LCI Barcelona. Andrea Álvarez, Cecilia Barrios i Renata Garcés han estat les guanyadores del concurs Un salt per a la ciutat, organitzat per la Barcelona Equestrian Challenge, en col·laboració amb LCI Barcelona.
Aquesta acció té com a objectiu continuar reforçant el vincle existent entre la centenària competició esportiva del Reial Club de Polo i la ciutat de Barcelona, alhora que contribueix a la promoció internacional de la ciutat. En paraules d’Emilio Zegrí, president de la Fundació RCPB, “des de la Fundació del Reial Club de Polo de Barcelona ens dediquem a promocionar la cultura donant suport a joves talents del món del disseny i tenim com a objectiu posar Barcelona en el punt de mira internacional”.
En aquesta ocasió, ha estat més que mai, ja que l’obstacle està estretament relacionat amb la cultura catalana, perquè inspirat en la Diada de Sant Jordi, les joves dissenyadores han volgut representar “la força que tenen les lletres per formar paraules, textos i històries per connectar-nos”. Per aconseguir-ho s’han basat en el poema Visca Sant Jordi!, de Lola Casas, i en les obres de l’escultor Jaume Plensa, i així les lletres es van transformant fins a alçar dues destacades roses vermelles, una a cada costat de l’estructura de l’obstacle.
La presentació oficial de l’obstacle ha tingut lloc aquest dijous a La Pedrera. L’acte ha comptat amb la presència institucional d’Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport (Generalitat de Catalunya); David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat Delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Gabriel Arranz, director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Santiago Mercé, president del CSIO Barcelona; Daniel Garcia Giró, director del CSIO Barcelona, i les autores del projecte, Andrea Álvarez, Cecilia Barrios i Renata Garcés.
“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…
Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…
La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…