El ja tradicional acte anual 'Hola Barcelona! Cocktail' de l'entitat ha exercit de nou com a punt de trobada dels professionals internacionals que han triat residir a Barcelona, en una onzena edició entorpida per la pluja
El Palauet Albéniz s’ha tornat a convertir en l’escenari privilegiat de trobada i networking entre professionals internacionals establerts a Barcelona. Els expats s’han congregat, com ja és habitual des de fa 11 edicions, convocats per Barcelona Global, que organitza anualment la trobada Hola Barcelona! Cocktail per donar la benvinguda al talent internacional i per posar en valor la seva contribució a la ciutat. De nou, més de 1.500 professionals de 91 nacionalitats han acudit a aquest homenatge als quals l’associació privada es refereix com a barcelonians by choice.
Consolidat com a esdeveniment clau per als professionals internacionals establerts a Barcelona, la trobada d’enguany ha estat marcada per una sobtada pluja que ha impedit el desenvolupament previst de l’acte. Els assistents s’han quedat sense poder escoltar el president de Barcelona Global, Ramon Agenjo, i també a la ponent especial d’enguany, la ceo de Vueling, Carolina Martinoli, que tenia previst repassar la seva trajectòria i experiència davant els professionals internacionals establerts en la capital catalana, coincidint amb el 20 aniversari de la companyia.
La pluja ha impedit continuar amb els discursos com estava previst, però no ha aturat l’ambient de networking i ha parat a temps per continuar amb la trobada, que ha tingut com a eixos centrals el paper del talent internacional i el seu impacte a la ciutat com a motor de desenvolupament econòmic i social, així com la necessitat d’afrontar els reptes derivats de la competència entre ciutats per generar i atreure talent d’impacte.
La trobada, organitzat amb el suport de l’Ajuntament i certificada com a esdeveniment sostenible, manté els seus objectius originals després d’aquestes 11 edicions: connectar als socis de Barcelona Global amb expats establerts a Barcelona, i contribuir a integrar a aquesta comunitat internacional a la ciutat, animant als seus membres a convertir-se en ciutadans actius i compromesos amb Barcelona.
Aquesta mateixa invitació és la que ha llançat a aquests professionals el conseller de Presidència de la Generalitat, Albert Dalmau. El conseller, que va iniciar la seva experiència professional en l’àmbit privat l’any 2013 precisament a Barcelona Global, ha animats als assistents a “formar part de la cultura local, impactar amb talent a la ciutat i contribuir a afrontar i solucionar els reptes futurs”. També abans de la pluja que ha interromput l’acte, la tinenta d’Alcaldia Maria Eugènia Gay ha defensat que aquesta cita demostra que Barcelona “és un lloc en el qual la gent vol viure, treballar i prosperar”: barcelonians by choice.
I la trien des de múltiples punts del planeta, que s’han vist representats en l’esdeveniment per 91 nacionalitats, deu més que en l’anterior. Entre els assistents a l’acte, amb un 71% d’internacionals, s’han inclòs professionals arribats des de països de la resta d’Europa, així com des d’americans com els Estats Units i l’Argentina; asiàtics com Corea del Sud, la Xina i Malàisia; africans com El Congo, Kenya i Moçambic, i d’Oceania, amb assistents originaris des d’Austràlia, entre molts altres.
Aquesta diversitat també es fa notar dins de Barcelona Global, els socis internacionals de la qual creixen cada any, i ja representen el 18% dels membres de l’associació. La varietat en els orígens dels assistents és un reflex també de la diversa societat barcelonina, en la qual per primera vegada un de cada quatre barcelonins és de nacionalitat estrangera.
Més de 1.500 persones de 91 nacionalitats han acudit a aquest homenatge als professionals internacionals establerts a Barcelona
A nivell de ciutat, a la capital catalana resideixen persones de més de 180 nacionalitats diferents; amb les 91 nacionalitats de la trobada al Palauet Albéniz, Barcelona Global ha aconseguit atreure a la meitat de les presents a la ciutat, entre les quals destaquen per nombroses la italiana, la colombiana, la pakistanesa i la xinesa.
El 43% dels estrangers que resideixen a Barcelona compta amb estudis superiors, com també constata Barcelona Global amb el seu International Talent Monitor, que esbossa un perfil de professional internacional amb estudis superiors i feina a una empresa local principalment del sector tecnològic, de la recerca i la salut, i que resideix durant llargs períodes a la Barcelona que ha decidit convertir en la seva nova ciutat.
En un temps, el nostre, en què tot sembla passatger, provisional o líquid, que diria…
Entrevistem a Andrea Puga Rabassó, participant del programa de lideratge i ciutat de Barcelona Global,…
Més de 260 companyies treballen al llarg de la cadena de valor del sector, que…
La iniciativa ha impulsat uns 23.500 projectes d'entitats socials a nivell estatal dirigits a promoure…
L'artista basc Ibon Aranberri s'emporta el guardó, dotat en 50.000 euros
L'empresa compta amb 60 treballadors i preveu facturar prop de 13 milions d’euros aquest any