El projecte es posarà en marxa el proper setembre a les instal·lacions que l’entitat tecnològica té a la Plaça Catalunya de Barcelona i estarà destinat a les empreses per a l’aprenentatge de les TIC i la innovació i per tal d’afavorir la seva competitivitat
La presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca. © ACN
El proper ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, previst pel mes de juliol, donarà llum verda previsiblement a la creació d’un centre de formació digital per a empreses, un projecte que tira endavant amb Leitat com a soci tecnològic i que estarà obert a companyies privades perquè aportin la seva experiència.
El centre s’ubicarà en unes instal·lacions de 1.000 metres quadrats que Leitat té a la Plaça Catalunya, a Barcelona, segons va avançar el diari ARA i va recollir l’agència ACN. Fonts de la Cambra de Comerç apunten a la col·laboració amb empreses tecnològiques com Telefónica, Google, Seidor o Microsoft, que tenen seu a Barcelona, perquè aportin la seva experiència.
Respecte a l’oferta formativa, el centre neix amb la finalitat de treballar en el camp de les TIC, incidint en les solucions més innovadores i disruptives, per afavorir la transformació digital de les empreses i per millorar-ne la seva competitivitat.
L’existència del centre de formació complementarà la tasca que la Cambra està realitzant a través del HUB cambraDigital, un espai que ha situat a la seu de l’entitat a l’Avinguda Diagonal de Barcelona i que està destinat a informar i sensibilitzar en matèria de digitalització a través de jornades i webinars; formació amb programes de MOOC; assessorament en matèria d’estratègia i acompanyament digital a través de l’Oficina de Transformació Digital des d’on es desenvoluparan plans de digitalització, ciberseguretat o màrqueting digital internacional; i també actua com a proveïdor de solucions tecnològiques.
El HUB cambraDigital es recolzarà també en una plataforma virtual que s’està desenvolupant i que permetrà connectar pimes i emprenedors d’arreu del territori sense limitacions geogràfiques. D’aquesta forma, l’usuari virtual podrà fer networking amb altres empreses, assistir a presentacions o webinars, conèixer les darreres novetats en matèria tecnològica o fer reunions virtuals amb emprenedors o empresaris, entre d’altres.
La ‘proptech’ destinarà els recursos a ampliar l'ús de la IA, incrementar els seus serveis…
A poc més d'un any de la seva defunció, el Palau Martorell acull l'exposició més…
Lust és una paraula anglesa que es tradueix com a luxúria. La luxúria, un dels…
“Potser vaig escoltar massa l'Albert Pla o Extremoduro, els meus profetes d'adolescència, però tot allò…
Fusionar teatre i ciència. Aquest és el propòsit amb què neix l'any 2013 l'Institut de…
Gastronomia, música i cultura popular seran protagonistes d'un icònic espai que torna a la vida…