La inversió feta per l’entitat financera pública amb préstecs participatius o capital risc, amb 7,7 milions d’euros, i el seu efecte induït amb la captació de prop de 42 milions de capital privat ha contribuït al desenvolupament de 20 empreses emergents durant l’últim any
Projectes digitals, innovadors i creatius que aporten solucions a necessitats actuals és el perfil comú de la vintena d’empreses emergents que han rebut finançament de l’Institut Català de Finances (ICF), en l’últim any. Aquestes 20 startups han rebut a través dels dos instruments d’inversió de l’entitat pel segment venture —ICF Venture Tech II i IFEM Innovació— un import total de 7,7 milions d’euros. Aquest volum, sumat als 41,4 milions d’euros invertits per altres inversors, suposa una capacitat inversora global de 49,1 milions d’euros.
L’aportació de capital des de l’entitat financera pública s’ha fet majoritàriament des de la línia IFEM Innovació en forma de préstecs participatius de 200.000 euros i ha contribuït al desenvolupament de projectes del sector TIC, principalment, i de la salut, bio i ecològic. En concret, han accedit a aquests recursos les companyies amb projectes disruptius en sectors tradicionals que aposten per models de negoci diferencials, com ara Trendier, Aquí tu reforma, Segle Clinical, Ivoox, Fittest Freakest, Kubbo, Nuclio Digital School, Octone, Taclia, KintAI, Incapto Coffee, Nectios i VB Devices.
Amb aquesta a línia de préstecs participatius, l’ICF acumula inversions en més de 130 companyies amb més de 20 milions d’euros, en els últims nou anys.
Alhora, mitjançant el fons ICF Venture Tech II, dirigit a startups en una fase més avançada del seu creixement, l’ICF va tancar set operacions financeres al llarg de l’any passat. Destaquen en aquest segment les inversions a Top Doctors, Bigle Legal o Inbrain.
En conjunt, les empreses que han rebut finançament directe de l’ICF e indirecta per part de capital privat són projectes amb un alt component innovador, que busquen solucions creatives a necessitats actuals i que aposten per sistemes i plataformes digitals per impulsar el seu negoci, segons destaquen fonts de l’entitat financera.
Es tracta de companyies amb projectes disruptius en sectors tradicionals que aposten per models de negoci diferencials
El director de l’àrea de Venture Capital de l’ICF, Emili Gómez, ha destacat que “com a entitat financera pública és clau donar suport a les empreses emergents, un segment en expansió i de gran valor per a l’economia catalana”. “A Catalunya hi ha més de 1.700 startups i Barcelona és el quart hub d’empreses emergents de la Unió Europea, per la qual cosa des de l’ICF volem continuar potenciant aquest teixit econòmic conjuntament amb altres entitats de l’ecosistema inversor”, ha afirmat.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…